ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ AΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΕΛΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 7/7/2019

Κατσέλης Γεώργιος – Μαθηματικός

Ένας συνάδελφος του οποίου ξεχνώ το όνομα σε ένα περιοδικό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διατύπωσε το εξής :

<< Μια μέρα έγραψε ο δάσκαλος στον πίνακα :

9×1=7

9×2=18

9×3=27

9×4=36

9×5=45

9×6=54

9×7=63

9×8=72

9×9=81

9×10=90

Όταν ο δάσκαλος τελείωσε , οι μαθητές γελούσαν με το λάθος που είχε κάνει στην πρώτη γραμμή . Ο δάσκαλος τους είπε :” Έγραψα την πρώτη πράξη επίτηδες επειδή ήθελα να σας εξηγήσω πως θα σας φερθεί έξω ο κόσμος . Βλέπετε έχω γράψει εννέα (9) σωστές πράξεις αλλά κανείς δεν μου είπε μπράβο, όλοι γελάσατε για το μοναδικό λάθος που έχω κάνει στην πρώτη πράξη “.

Δίδαγμα από το δάσκαλο στους μαθητές του : ” Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τα δεκάδες σωστά πράγματα που κάνετε , αλλά θα είναι έτοιμοι να σας κριτικάρουν για το μοναδικό σας λάθος “>> .

Από την πιο πάνω μικρή διδασκαλία και την τρέχουσα επικαιρότητα , θέλω να τονίσω τα εξής :

  1. Αν κάποιος κάνει εννέα (9) καλά στο επίπεδο της πολιτικοκοινωνικής συλλογικότητας , αλλά δεν κάνει καλό στο επίπεδο της ατομικής , πελατειακής ρουσφετοκρατικής αλληλοδοσοληψίας , υφίσταται την απόρριψη και την καταδίκη .
  2. Ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης έγραψε : << Σε αυτόν τον κόσμο που ολοένα στενεύει , ο καθένας χρειάζεται όλους τους άλλους . Πρέπει να αναζητήσουμε τον άνθρωπο , όπου και να βρίσκεται . Όταν στο δρόμο της Θήβας ο Οιδίποδας συνάντησε την Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμα της , η απόκριση του ήταν : άνθρωπος . Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας . Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε . Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα >> .
  3. Επειδή η διαπάλη φτωχών , πλουσίων και “μέσων” συνεχίζεται από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα , εύχομαι σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες στην αναμενόμενη εκλογική αναμέτρηση καλή τύχη .

Σχετικά