Δοκιμαστικά SMS από την υπηρεσία 112 την Τετάρτη -Δείτε πότε και πού θα σταλούν

Αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι νέες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων SMS από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο των δοκιμών του έργου 112 – Συστήματος Συναγερμού Πολιτών, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στο χρονικό διάστημα από Ω/14:00 έως 16:00, με ευθύνη του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, εκπομπές – μηνύματα της υπηρεσίας Cell Broadcast και SMS στην περιοχή της Σύρου».

Σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας «οι εκπομπές Cell Broadcast θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη».
Αυτά τα μηνύματα θα σταλούν στα κινητά από την υπηρεσία 112

Τα μηνύματα SMS που θα λάβουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σύρου στα κινητά τους, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, θα έχουν την εξής μορφή:

«ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ ΩΩ:ΛΛ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ».

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων έγιναν στις 12 Ιουλίου, ενώ την ίδια ημέρα έγινε η πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

Σχετικά