Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ελαφόνησο

Αδιάκοπη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Ελαφόνησο, εδώ και πάνω από ένα 24ωρο, αλλά από το πρωί της Κυριακής γίνονται διαρκείς αναζωπυρώσεις της φωτιάς και η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Ηδη διατάχθηκε ξανά η εκκένωση του κάμπινγκ που υπάρχει στο νησί, κάτι που είχε γίνει και το Σάββατο, όταν ξέσπασε η φωτιά. Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και σε άλλα καταλύματα και σπιτιών στον οικισμό Παναγιά, με εντολή της δημάρχου του νησιού. Η περιοχή στην οποία καίει η φωτιά είναι δύσβατη, κάτι που δυσχεραίνει τις επίγειες δυνάμεις, ενώ οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν το έργο των εναέριων δυνάμεων.
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελαφόνησο ενισχύθηκαν, μετά τη νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς. Επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 3 αεροσκάφη Canadair, 3 αεροσκάφη PZL και 4 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν 4 υδροφόρες ΟΤΑ και δύο μηχανήματα έργου. Εξαιτίας της νέας μεγάλης αναζωπύρωσης της φωτιάς στην Ελαφόνησο μεταβαίνει με ελικόπτερο ομάδα της ΕΜΑΚ και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Το Σάββατο η φωτιά είχε οριοθετηθεί, αλλά συνέχιζε να καίει σε σημείο με σωρούς απορριμμάτων. Ομως, την Κυριακή, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε και πέρα από τον κίνδυνο, έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση στο νησί εξαιτίας του πυκνού καπνού.
Τα σημεία που προβληματίζουν την πυροσβεστική για τη φωτιά

Από το αρχηγείο της πυροσβεστικής επισημαίνουν ότι «είναι σε πλήρη εξέλιξη το περιστατικό», αναφερόμενοι στη φωτιά στην Ελαφόνησο. «Δύο σημεία μας προβληματίζουν και εκκενώνονται προληπτικά: Το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά. Πέρα από τα εναέρια, ενισχύονται και οι χερσαίες δυνάμεις», ανέφεραν πηγές από το αρχηγείο της πυροσβεστικής.

Σχετικά