Κρεμμυδο-βραδιά στις Θεσπιές-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

«Ξύπνησε» παράδοση η «Γιορτή Κρεμμυδιού», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου στην πλατεία των Θεσπιών,που για ακόμη μια φορά διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος Γυναικών, παρουσία πλήθους κόσμου.

Η Κρεμμυδο-γιορτή ή Κρεμμυδο-βραδιά, αποτελεί πλέον θεσμό για τις Θεσπιές, αφού συμπλήρωσε φέτος 23 συνεχόμενες “παρουσίες” στα πολιτιστικά τεκταινόμενα του Αυγούστου στη Βοιωτία.

Η γιορτή όπως είπε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Θεσπιών κα Δώρα Μελισσάρη, γίνεται πρωτίστως για να αναδειχθεί το προϊόν που χαρακτηρίζει  για χρόνια το χωριό.

Την τιμητική του βέβαια στην εκδήλωση είχε το “στιφάδο”, φτιαγμένο με ιδιαίτερη μαεστρία  με κορκάρι προφορά των παραγωγών των Θεσπιών.

Την εκδήλωση άνοιξε, καλωσορίζοντας τον κόσμο, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μελισσάρη-σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά των Συλλόγων Γυναικών Θεσπιών-Ξηρονομής,Ελλοπίας,Καπαρελλίου, ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ και δημοτικό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών ευχαριστεί όσους  παρευρέθηκαν  στην φετινή  εκδήλωση του κρεμμυδιού  καθώς  και τους χορηγούς.

 Εύχεται   υγεία και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά.

Ένα μπράβο να πούμε στον Σύλλογο Γυναικών Θεσπιών- το αξίζουν γιατί προσφέρουν κάθε χρόνο από το περίσσευμα  του προσωπικού τους χρόνου, αλλά με όλη τους την καρδιά, για την επιτυχία της εκδήλωσης!

Δείτε την προετοιμασία για την γιορτή Εδώ

 Φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχετικά