Ένα κόσμημα στην Ελλοπία!!! Εγκαίνια Λαογραφικού και Βιβλιοθήκης-ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλοπία απέκτησε ένα κόσμημα για ντόπιους και επισκέπτες!!!

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε ευχάριστο και παράλληλα συγκινητικό κλίμα τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου και της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Ελλοπίας,σε μία εκδήλωση του δραστήριου συλλόγου γυναικών Ελλοπίας.

Ο καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε από τον π.Λεωνίδα, παρουσία του αντιδημάρχου Δ.Θηβαίων κ.Καμούτση,προέδρων των Τ.Κ. Ελλοπίας,Ξηρονομής,Δομβραίνας, εκπροσώπων  Συλλόγων της περιοχής και αρκετών πολιτών.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ελλοπίας κα. Σωτηρία Πανουργιά,αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που κατέκλυσε τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου,αναφέρθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο και στην Βιβλιοθήκη-πως ένα όνειρο πολλών ετών που χρόνια το σκεφτόμασταν και το δουλεύαμε, έγινε πραγματικότητα.

Ακολούθησε η περιήγηση στο Μουσείο και της Βιβλιοθήκης από τους παρευρισκόμενους, κεράσματα και την πολύ όμορφη εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς και την καταπληκτική Χορωδία των Μεγάρων.

Η έκθεση έχει στηθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τα εκθέματα να βρίσκονται μέσα στο σύνολο,τοπικές φορεσιές, χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα, υφαντά και κεντίδια κοσμούν την  αίθουσά  του. 

Ο Σύλλογος Γυναικών  με αυτή την κίνηση κρατά  ζωντανή ιστορία του τόπου, ενώ παράλληλα κάλυψε ένα μεγάλο κενό, εκθέτοντας αριστουργήματα, που κάποιοι φύλαγαν στο σπίτι τους και τα προσέφεραν απλόχερα, για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο Μουσείο.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γυναικών Ελλοπίας για την δημιουργία του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης που το πήρε ζεστά στα χέρια του και έχουμε τα αποτελέσματα που όλοι μπορούν πλέον να δουν.

Καλή ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο και στη Βιβλιοθήκη  και καλή αρχή σ’ αυτό το ταξίδι πολιτισμού για την Ελλοπία.

Το Μουσείο και η Βιβλιοθήκη στεγάζονται στο Δημοτικό Σχολείο Ελλοπίας.

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Σχετικά