Μουλκιώτης:Πολλά κενά και δεκάδες χαμένες ώρες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Βοιωτίας

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης με την Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την ανάγκη για άμεση κάλυψη εκπαιδευτικών κενών και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Βοιωτίας.

Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι παρ’ ότι τα σχολεία έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες και δεσμεύσεις του Υπουργείου, εξακολουθούν να παραμένουν πολλά τα «κενά» στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Βοιωτίας. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, προκύπτει ότι οι ελλείψεις σε ειδικότητες, αγγίζουν τις 1.107 ώρες εβδομαδιαίως και έχουν ως συνέπεια τη μη διεξαγωγή μαθημάτων με πολλές «κενές» ώρες και τη σημαντική απώλεια διδασκαλίας των μαθητών. 

Κατόπιν αυτών, ζητούν από την αρμόδια Υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλα τα σχολεία του Νομού Βοιωτίας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία τους, με την κάλυψη των προαναφερόμενων ωρών διδασκαλίας ανά ειδικότητα, προς όφελος των μαθητών. Επιπλέον, ρωτούν με ποιον τρόπο προγραμματίζει το Υπουργείο να καλύψει τις ώρες διδασκαλίας που έχουν χαθεί έως σήμερα στα σχολεία του Νομού Βοιωτίας και ποιός είναι ο ειδικότερος προγραμματισμός αναπλήρωσης για τις απώλειες διδακτικών ωρών, στα μαθήματα των Λυκειακών τάξεων και ιδιαίτερα της Γ’ Λυκείου. 

Σχετικά