Συλλαλητήριο συνταξιούχων για το ασφαλιστικό στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

sintaksiouxoi libadeia-001

Μπροστά στη νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τα σωματεία των συνταξιούχων ΙΚΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΑΕΕ Λιβαδειάς καλούν σε κοινό αγώνα όλους τους φορείς, σωματεία, εργαζόμενους, όλο το λαό, σε συλλαλητήριο που θα γίνει,

το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς για το Ασφαλιστικό. 

Επίσης, το Σάββατο 14 Δεκέμβρη θα γίνει πανσυνταξιουχικό – πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στο Μαξίμου.

Πρέπει να παλέψουμε για τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης που αξιοποιούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο του Κατρούγκαλου, προκειμένου να προχωρήσουν στην επόμενη πράξη του έργου, στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, προωθείται η διαμόρφωση ενός νέου κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης μέσα στο πλαίσιο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, χωρίς καμία εγγύηση για το τι σύνταξη θα πάρουμε. Και μπορεί το “ξήλωμα του πουλόβερ” να ξεκινά από τις επικουρικές συντάξεις, ωστόσο στόχος είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. 

Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν, εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, επιστήμονα, φτωχό αγρότη, συνταξιούχο. Δεν αφορούν συγκεκριμένα Ταμεία ή κατηγορίες, ούτε όσους βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια, αφορούν και τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές. 

Γι’ αυτό δεν περισσεύει κανένας σε αυτό τον αγώνα, που πρέπει να είναι ενιαίος, μαζικός, ταξικός! Κάθε εργαζόμενος, κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής πρέπει να πάρει τη θέση του σε αυτό το μετερίζι!

Να παλέψουμε για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους ντόπιους και μετανάστες και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, στη βάση των σύγχρονων αναγκών. 

Για την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των Ταμείων 

Λέμε όχι στους μισθούς και στις συντάξεις πτωχοκομείου. Κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ, καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.! 

Όλοι στον αγώνα για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ

Σχετικά