Στο πλευρό των Ατόμων με Αναπηρία ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου

Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και παράλληλα ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και διαμαρτυρίας.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γεώργιος Δ. Αναστασίου, θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ισότητας και αλληλεγγύης, επισκέφθηκε το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ «Άγιοι Ανάργυροι» ΚΔΗΦ Άγιοι Ανάργυροι Θήβας – Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑμεΑ, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Αναστάσιο Καμούτση, φέρνοντας δώρα στα παιδιά (γραφική ύλη και γλυκίσματα) εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος συνομίλησαν με μέλη του Συλλόγου, την Πρόεδρο κα Αθηνά Ράικου, τον Γραμματέα κ. Δημήτρη Λαζάρου και την Ταμία κα Σοφία Φραμπασκάλη και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του ΚΔΗΦ προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Κέντρο, τις ανάγκες των ατόμων με Αναπηρία και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ώστε να συμβάλλουν στο μέτρο που αναλογεί στο Δήμο στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ ο κ. Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα και ίσιοι σε μία ευνομούμενη κοινωνία. Αυτό έρχεται να μας θυμίσει η 3η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται και πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική τους ζωή καθώς και την εργασία τους. Η λήψη μέτρων από πλευράς Κράτους, Δήμων και Περιφερειών για τη βελτίωση της καθημερινότητά τους είναι απαραίτητη όχι μόνο γιατί αποτελεί συνταγματική υποχρέωση αλλά γιατί τίθεται πραγματικό ζήτημα ισοπολιτείας και δημοκρατίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εν δυνάμει μπορούμε όλοι να γίνουμε άτομα με αναπηρία, εμείς, ένας συγγενής ή ένας φίλος μας. Επομένως, οι δράσεις και τα έργα μας θα πρέπει να είναι φιλικές προς τα ΑμεΑ.

Στον Δήμο Θηβαίων, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, προσπαθούμε να βελτιώνουμε την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο κοινωνικό περιβάλλον και μεριμνούμε μέσω της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας για την έγκαιρη καταβολή των επιδομάτων που δίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τη δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των δικαιούχων ΑμεΑ και την ένταξή τους σε δομές και δράσεις καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με ιδρύματα και συλλόγους ΑΜΕΑ και στηρίζουμε τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή μας, προσπαθώντας να βρούμε λύσεις για τη βελτίωσή τους»

Σχετικά