Αλλάζει ο καιρός: Σχεδόν ανοιξιάτικος, ανεβαίνει η θερμοκρασία

genika-aithrios-pantou-o-kairos---liges-topikes-broxes.w_l

Το καλό του πρόσωπο θα δείξει από σήμερα και μέχρι τα Χριστούγεννα ο καιρός.

Μετά την σύντομη κακοκαιρία «Ετεοκλής», η πρόγνωση κάνει λόγο για αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις και ασθενείς ανέμους. Ο καιρός θα είναι καλός μάλιστα για αρκετό διάστημα, καθώς έρχονται Αλκυονίδες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ, με θερμοκρασίες λίγο πάνω από τις συνηθισμένες για την εποχή.

Για σήμερα αναμένεται πάντως η ορατότητα να είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν σταδιακά νότιοι άνεμοι με την ίδια ένταση.
Η πρόγνωση του καιρού
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί, στα ανατολικά 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν, κυρίως στα ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, στο Ιόνιο τοπικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από 0 (μηδέν) έως 16 βαθμούς Κελσίου .
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι από τα δυτικά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Στα βόρεια, μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και το βράδυ πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά