Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Αθηνών – Λαμίας

Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» που «χτυπάει» τη χώρα τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. H έντονη χιονόπτωση που σημειώνεται από το πρωί στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει ουρές χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα οχήματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Στις 19.30 το βράδυ της Δευτέρας και μετά από τέσσερις περίπου ώρες διακοπής της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στο ύψος των Αφιδνών, Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Θήβας, άρχισε να εξομαλύνεται η κατάσταση αλλά με πολλές ακόμη δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα στις 19.30 άνοιξε η Εθνική Οδός στο ύψος των Θηβών με κατεύθυνση προς την Αθήνα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση τη Λαμία από τα διόδια των Αφιδνών, γινόταν αρχικά από μια μόνο λωρίδα και με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η πλήρης εξομάλυνση της κυκλοφορίας υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν νωρίτερα στα σύνορα των νομών Αττικής και Βοιωτίας θα ολοκληρώνονταν σε ένα διάστημα δύο με τρεις ώρες, δηλαδή γύρω στα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη 31 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που βρέθηκε στο σημείο, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή  περίπου στις 9.30 το βράδυ αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν αρκετές δεκάδες απεγκλωβισμοί οδηγών αλλά και οχημάτων από διάφορα σημεία της Εθνικής Οδού από τη Μαλακάσα έως και τη Θήβα. Δυσκολίες αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κατευθύνονταν προς Ωρωπό. Με εντολή της Αστυνομίας η κυκλοφορία των οχημάτων στις Αφίδνες, στα Οινόφυτα, στο Σχηματάρι και στη Θήβα, πραγματοποιούνταν με εκτροπές, είτε με κατεύθυνση την Αθήνα, είτε τη Λαμία ή τη Χαλκίδα.

Σχετικά