Ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την κακοκαιρία στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Γιώργος Ντασιώτης

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΖΗΝΟΒΙΑΣ!!!

Τελικά η ΖΗΝΟΒΙΑ αποδείχτηκε πολύ σκληρή και με βαρύ οπλοστάσιο.

Η δεύτερη μέρα της στην περιοχή μας, άφησε και συνεχίζει τεράστιους όγκους Χιονιού.

Είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές δρόμων που τους ανοίγουμε και σε λίγα λεπτά κλείνουν,σα να μην πέρασε ποτέ μηχάνημα.

ΣΥΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ τεράστιες ποσότητες χιονιού ,μέσα στα χωριά που ,σε συνδυασμό με τον ΙΣΧΥΡΟ ΑΕΡΑ,δημιουργούν απίστευτες εικόνες.

Στην Τ.κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ το χιόνι ξεπερνάει τα 70 εκατοστά, στα Χωριά της Δ.Ε. Θεσπιών το ίδιο.

Στους ανοιχτούς Οδικούς Άξονες έξω από τα χωριά ,ξεπερνάει το ένα μέτρο και σε σημεία που συσσωρεύει ο αέρας ξεπερνάει τα δυο μέτρα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ με την ηλεκτροδότηση είχαμε ολη την ημέρα στις ΘΕΣΠΙΕΣ,ΑΣΚΡΗ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ, ΝΕΟΧΩΡΙ, ΛΕΟΝΤΑΡΙ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ,ενώ συνεχίζουν ακόμη στο ΛΕΟΝΤΑΡΙ,ΘΕΣΠΙΕΣ,ΑΣΚΡΗ,ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ και μεγάλο τμήμα της ΑΛΙΑΡΤΟΥ.

Τέσσερα (4) μηχανήματα του Δήμου μας και άλλα τρια (3) μισθωμένα ,επιχειρούσαν από το πρωί μέχρι αργά απόψε και θα συνεχίσουν το ξημέρωμα με την προσθήκη δύο βαρέων ερπιστρυοφόρων.

Έγιναν πολλοί ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΙ ακινητοποιημενων αυτοκινήτων, στο οδικό δίκτυο της Δ.Ε.ΘΕΣΠΙΩΝ,όπως και συνδρομή των μηχανημάτων μας σε συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης σε τουλαχιστον τρεις περιπτώσεις υπήρξε διευκόλυνση νεφροπαθών για μετάβαση σε νοσοκομείο.

ΟΙ προσπάθειες είναι τεράστιες και εξαντλητικές με αποτελέσματα διαρκώς μεταβαλλόμενα, λόγω της συνεχιζόμενης επιδείνωσης του φαινομένου.

Υπάρχουν πολλά δένδρα σπασμένα ή ετοιμόρροπα, για τα οποία απαιτείται προσοχή.

Επίσης πολλά καλώδια της ΔΕΗ με μεγάλο βάρος από το χιόνι πάνω τους,που τα καθιστά επικίνδυνα.

Στη Δ.Ε.ΘΕΣΠΙΩΝ και στην τ.κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ η κυκλοφορία είναι πάρα πολύ δύσκολη και φυσικά μόνο με αλυσίδες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ,το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ που τους συνέδραμε,όλους τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και φυσικά τους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ των κοινοτήτων για την σκληρή μάχη που όλοι μαζί δίνουμε και θα κορυφωθεί ΑΎΡΙΟ.

ΙΔΙΑΊΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ οφείλω να εκφράσω σε όλους τους ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ για την συνεργασία τους,την κατανόηση και την υπομονή που δείχνουν ,παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν,ειδικά από τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ Η ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ .

Σχετικά