Κοροναϊός: Σε καραντίνα εργαζόμενοι του νοσοκομείου του Ρίου

Ο 66χρονος νοσηλεύτηκε αρχικά σε Παθολογική Κλινική, στην Αμαλιάδα, θεωρούμενος ως μία περίπτωση λοίμωξης του αναπνευστικού

Σε καραντίνα μπαίνουν εργαζόμενοι (γιατροί και νοσηλευτές) του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή χωρίς καμία προφύλαξη με το ένατο κρούσμα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο 66χρονος νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική Αμαλιάδας, θεωρώντας ότι ηταν μία απλή περίπτωση λοίμωξης του αναπνευστικού. Στη συνέχεια, όμως, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Ρίου, για να ακολουθήσει ο σημερινός «συναγερμός».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, «το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορονοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου. Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς. Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. O ηλικιωμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 48ωρο πριν την εισαγωγή του στη ΜΕΘ ήρθε σε επαφή με άγνωστο αριθμό ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό. Ο 66χρονος κατάγεται από περιοχή της Ηλείας και είχε ταξιδέψει με γκρουπ σε εκδρομή στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης πως εκτάκτως μεταβαίνει στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Σχετικά