Μητσοτάκης: Κλείνουν όλες οι εκκλησίες, κάθε δόγματος και θρησκείας -Οι μοναδικές εξαιρέσεις

Με ένα tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται λόγω κορωνοϊού οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας.

Κάνοντας ουσιαστικά ένα βήμα πιο μπροστά από την απόφαση της ΔΙΣ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Δείτε τι ανήρτησε ο Πρωθυπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) March 16, 2020

Κεραμέως: Οι εξαιρέσεις

Σε δήλωσή της από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:

τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
την ατομική προσευχή, και στις δύο περιπτώσεις τηρουμένων αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Σχετικά