Ξεκινούν τα Δίκτυα αποχετεύσεων σε Κλειδί και Άγιο Θωμά Τανάγρας

Ξεκινά το έργο «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και έργων μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων», ένα μεγάλο έργο υποδομής προϋπολογισμού 3.600.000,00 ευρώ.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και έργων μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων» παρουσία του δημάρχου Τανάγρας, κ. Βασίλη Περγάλια και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρίας ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε., κ. Γεώργιου Διόχνου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ο συνολικός προϋπολογισμός του ήταν 3.600.000,00 ευρώ, εκ των οποίων 3.300.000,00 ευρώ να καλύπτονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και 300.000,00 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις ιδιωτικές συνδέσεις αποχέτευσης) από ιδίους Πόρους του Δήμου Τανάγρας.

Η εταιρεία ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε. αναδείχθηκε μειοδότης, με μέση έκπτωση 43,67% και η αποπεράτωση του έργου θα γίνει εντός 24 μηνών .

Με το εκτελούμενο έργο θα γίνει η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Αγ. Θωμά και Κλειδιού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων τους στον ΒΙΟ.ΚΑ. Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Τα λύματα των οικισμών Αγ. Θωμά και Κλειδιού, προβλέπεται να μεταφέρονται στην υφιστάμενη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου – Οινοφύτων στη θέση «Άγιος Γεώργιος» του Δήμου Τανάγρας. Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και της θέσης της ΕΕΛ είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν αντλιοστάσια στους οικισμούς. Ο σχεδιασμός του δικτύου θα ακολουθεί κατά κανόνα τις κλίσεις των οδών και τα λύματα θα καταλήγουν βαρυτικά σε αντλιοστάσια που θα αντλούν τα λύματα σε καταθλιπτικούς αγωγούς και θα τα μεταφέρουν στον ΒΙΟ.ΚΑ..

Ο Δήμαρχος κ. Περγάλιας δήλωσε ότι “Είναι ένα μεγάλο έργο, αποτέλεσμα στρατηγικού σχεδιασμού, σωστής ιεράρχησης και συντονισμένης προσπάθειας ξεκινάει το επόμενο διάστημα στους οικισμούς Αγίου Θωμά και Κλειδιού και στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων. Ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και την οικονομική τους ανακούφιση, μια και κάθε μέρα ξοδεύονται τεράστια ποσά για την εκκένωση των βόθρων. Ζητάμε τη συνδρομή και την κατανόηση των δημοτών μας σε όλη την διάρκεια κατασκευής του έργου. Με την κατασκευή του, θα ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα αποχετευτικών έργων στο Δήμο μας”.

Σχετικά