Βοιωτία:Στους δρόμους αστυνομικοί για έλεγχο της απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων

Δεύτερη ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας σήμερα στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού και οι αστυνομικοί της Α. Δ. Βοιωτίας βρίσκονται στους δρόμους για ελέγχους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του permissos.gr, έλεγχοι διενεργούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τόσο εντός των πόλεων,Λιβαδειάς και Θήβας,όσο και σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της Βοιωτίας και συγκεκριμένα στην Αερογέφυρα της Θήβας όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θηβών σταματούν οδηγούς προκειμένου να διαπιστώσουν αν διαθέτουν τις απαιτούμενες βεβαιώσεις για τις μετακινήσεις τους ή μετακινούνται άσκοπα.

Τα αυτοκίνητα είναι μεν πολύ λιγότερα στους δρόμους, όμως οι αστυνομικοί ελέγχουν αν οι πολίτες έχουν μαζί τους το έντυπο μετακίνησης ή ελέγχουν τα μηνύματά τους για τη μετακίνησή τους.

Πρόστιμα έχουν ξεκινήσει να “πέφτουν” σε όλη την Ελλάδα καθώς ύστερα από τους σχετικούς αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι παραβάτες δεν είχαν  τα προβλεπόμενα έγγραφα. 

Το πρώτο πρόστιμο “έπεσε” χθες το βράδυ στη Θήβα σε οδηγό που δεν ήταν   εφοδιασμένος  με τα απαιτούμενα έγγραφα(Δείτε ΕΔΩ)

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο 150 ευρώ.

Νέο ηχητικό για τις άσκοπες μετακινήσεις

Νέο ηχητικό μήνυμα προς τους πολίτες με αφορμή την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ακούγεται από τα μεγάφωνα των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. Μέσω του μηνύματος η αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες ότι οι μετακινήσεις επιτρέπονται για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών και ότι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο και τη σχετική βεβαίωση. Ακούστε το σχετικό ηχητικό μήνυμα.

Παντελής Μπατσούλης

Σχετικά