Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας για “ONEPHARMA”: Η εταιρεία αρνείται να συζητήσει μέτρα προστασίας που έχει καταθέσει το σωματείο

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Διοίκηση του Σωματείου μας, αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνάει η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος. Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, καταθέσαμε στην εταιρεία μια σειρά από μέτρα που αφορούσαν την προστασία της υγείας αλλά και θωράκιση των εργατικών μας δικαιωμάτων.

Αυτά αφορούσαν: Να πραγματοποιηθεί απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο σε όλους τους χώρους. Να διατίθενται πλήρης εξοπλισμός προστασίας (μάσκες, γάντια αντισηπτικό, κτλ). Να καλύψει η εταιρεία την τέταρτη ημέρα άδειας ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους την αξιοποιούν. Να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Να αποφευχθούν οι υπερωρίες, γιατί ένας εξαντλημένος οργανισμός είναι πιο ευάλωτος στο νόσημα. Να πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στους χώρους εργασίας και στους μεταφορείς-οδηγούς εμπορευμάτων. Να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση και να υπάρχει δέσμευση από την εταιρεία ότι θα ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου αν αυτές υπάρχουν. Να καταβληθεί το Δώρο του Πάσχα στο πρώτο 15ήμερο του Απρίλη, το οποίο αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα.

Η αναγκαία ατομική ευθύνη θα πρέπει να συμβαδίζει και πολύ περισσότερο να μην υποκαθιστά την κρατική και εταιρική ευθύνη για προστασία της ζωής και της υγείας του λαού. Η εταιρεία αρνήθηκε να συζητήσει μαζί μας για τα παραπάνω ακόμα και όταν προτείναμε να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς για ζητήματα που συνεχώς έρχονταν στην επιφάνεια λόγω της αυστηριοποίησης των μέτρων, αλλά ακόμα και εκεί η εργοδοσία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο.

Αρνούνται να πραγματοποιήσουν απολύμανση γιατί όπως χαρακτηριστικά είπαν: “…δεν το λέει ο νόμος…”! Αρνούνται να μισθώσουν ταξί σε συναδέλφους που αναγκάζονται να προσέλθουν στην εργασία τους πεζοί, λέγοντας πως: “…τα οικονομικά της εταιρείας δεν το επιτρέπουν…”. Υπάρχει έλλειψη σε μάσκες και αντισηπτικά και προκλητικά μας λένε να “…φυσάμε τις μάσκες για να τις ξαναφορέσουμε…”.

Για την εργοδοσία της ONEPHARMA το μόνο που προέχει είναι να διασφαλίζουν την κερδοφορία τους και την επιχειρηματική τους δράση, επιδεινώνοντας τους όρους εργασίας και αμοιβής, την ίδια τη ζωή, των εργαζόμενων και των ανθρώπων της βιοπάλης.

Όσοι υπερθεματίζουν για την «ατομική ευθύνη», τους θυμίζουμε πως το κύριο για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η λήψη σε συλλογικό επίπεδο όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, ιδιαίτερα στα εργοστάσια και τους μαζικούς χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε από την εταιρεία να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα του Συνδικάτου.

Συναδέφισσες, συνάδελφοι

Δεν μένουμε σιωπηλοί. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού. Διεκδικούμε συλλογικά την προστασία της υγείας και την ασφάλειά μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα. Αντιμετωπίζουμε και αυτή την κατάσταση με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους: Συσπειρωθείτε στο Συνδικάτο για να μην μπουν τα εργατικά μας δικαιώματα σε καραντίνα. Είμαστε σε συνεχή επαφή για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουμε.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά