Συμβολική κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας-ΦΩΤΟ

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Σήμερα Τρίτη 7 Απρίλη εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της Θήβας συμμετείχαν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήβας σε συμβολική κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε εκατοντάδες δομές Υγείας ανά την Ελλάδα.

Στην κινητοποίηση τοποθετήθηκαν η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γ. Λεμπέση, η εκπρόσωπος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας Μ. Μανιατάκου και ο Γ. Καβάλος, μέλος του ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους υγειονομικούς του νοσοκομείου αλλά και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά της πανδημίας με αυταπάρνηση και πρωτοβουλία.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία ενός πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου νοσοκομείου, με τις αντίστοιχες υποδομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή, υπόθεση που αποτελεί κατ’ εξοχήν κρατική και κυβερνητική ευθύνη.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Θήβας εξέδωσε λεπτομερή ανακοίνωση με τις θέσεις του για την κατάσταση (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η αναγκαία ατομική ευθύνη πρέπει να στηρίζεται στην αντίστοιχη κρατική ευθύνη για κάλυψη όλων των κενών του προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις, για επάρκεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας των υγειονομικών και για τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Όπως επισημάνθηκε, δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη μία να δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους (μεταξύ αυτών και της ιδιωτικής Υγείας) και από την άλλη να καλύπτει τα τεράστια κενά προσωπικού με ελάχιστους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, να χορηγεί μέσα προστασίας με το σταγονόμετρο ή να αντικαθιστά την υποχρέωσή της με μπαλώματα από χορηγίες και δωρεές.      

Σχετικά