Γενναία μέτρα ΤΩΡΑ για την ενίσχυση των επαγγελματιών της εστίασης στη Βοιωτία

Ερώτηση για το ποια ακριβώς είναι τα μέτρα που προτίθεται η Κυβέρνηση να λάβει για να αντισταθμίσει την τεράστια οικονομική ζημία που θα υποστούν οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης στη Βοιωτία, απηύθυνε ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει τη δυσκολία και την ανασφάλεια στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των καταστημάτων εστίασης λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού που λήφθηκαν μέχρι στιγμής, αλλά και λόγω αυτών που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις αυτές από εδώ και στο εξής για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τηρώντας τις υγειονομικές προδιαγραφές που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες της εστίασης είναι υπέρογκες και παράλληλα η μείωση του τζίρου θα είναι δυσβάσταχτη, λόγω του πολύ μικρότερου αριθμού πελατών που θα μπορούν να εξυπηρετούν. 

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις εστίασης. Επιπλέον, ερωτά των υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, ανακουφίζοντας τους επιχειρηματίες και αυξάνοντας έμμεσα την πελατεία τους αλλά και να ανακοινώσει ευνοϊκές ρυθμίσεις των οφειλών. Τέλος ερωτά εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις εστίασης να αξιοποιήσουν επιπλέον διαθέσιμους χώρους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερους πελάτες και έτσι να πετύχουν μικρότερη απώλεια τζίρου.

Σχετικά