Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων για την κατάσταση των υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου και είχε επικοινωνία με την Διοίκηση. Συζητήθηκαν οι ελλείψεις τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή.  Για τη Λαϊκή Συσπείρωση  είναι και παραμένουν οι ανάγκες της Υγείας ανάγκες πρώτης προτεραιότητας. Η Υγεία είναι δικαίωμα αυτονόητο, που χρόνια τώρα όλες οι  κυβερνήσεις  την έχουν καταντήσει σε ζητούμενο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι η πολιτική όλων των  κυβερνήσεων αντιμετωπίζει το θέμα της υγείας του λαού ως  θέμα κόστους- οφέλους . Σε αυτή την κατεύθυνση περνά  αρμοδιότητες στον πρώτο και δεύτερο βαθμό Τοπικής Διοίκησης ,  αρμοδιότητες χωρίς τους απαραίτητους πόρους.

Απαιτείται λοιπόν η συνεχής ανάπτυξη αγώνων και διεκδικήσεων απέναντι και στις κυβερνήσεις και στην  Τοπική Διοίκηση, σε όλα τα επίπεδα, για να κατακτηθούν οι ανάγκες για την Υγεία του Λαού  και να δοθούν λύσεις σε μία σειρά προβλήματα.

Βασικές παράμετροι της παρέμβασης μας είναι η διασφάλιση πλήρους κάλυψης όλων των αναγκών, η πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, η έγκαιρη παροχή υπηρεσιών. Όλα αυτά απαιτούν μόνιμα στελεχωμένο προσωπικό, σε όλες τις ειδικότητες σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας . Μια Υγεία που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν κόστος για τον Λαό ,αλλά να αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα  για όλους τους πολίτες.

Έτσι, για να πετύχουν όλα αυτά χρειάζεται η συσπείρωση του κόσμου και διεκδίκηση πάνω στα βασικά τους δικαιώματα για την Υγεία. Η Υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με ευθύνη του κράτους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με πλήρη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεσες προσλήψεις, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Δημιουργία όλων των απαραίτητων υποδομών  με πλήρη εξοπλισμό, που θα παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα και πρόληψη.

Οι πρωταγωνιστές στη μάχη για την Υγεία του Λαού είναι αναμφίβολα οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας. Όχι για τους λόγους που τους «παινεύει» κάθε τρεις και λίγο η κυβέρνηση, μοιράζοντας «όμορφα λόγια» και χειροκροτήματα για το έργο που επιτελούν  . Είναι πρωταγωνιστές γιατί δίνουν τη μάχη για την υγεία και τη ζωή του Λαού, με ελάχιστα  μέσα, σε ένα σύστημα Υγείας ξεχαρβαλωμένο από υποδομές και προσωπικό. Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει.!!!!

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων

Γιώργος Μπούτσικος

Βασίλης Παναγιώτου

Σχετικά