Δείτε τι τρομακτικό έγινε τα ξημερώματα σε ένα χωριό στην Εύβοια

Ευτυχώς που το πήραν χαμπάρι νωρίς αλλιώς σίγουρα θα είχαμε θύματα.

Το τρομακτικό γεγονός έγινε ξημερώματα σε χωριό της Εύβοιας, όπου άγνωστοι δημιούργησαν μία ζημιά που αν δεν το καταλάβαιναν οι κάτοικοι την επομένη, σίγουρα με τους δυνατούς ανέμους θα είχαμε ατύχημα.

Όλα έγιναν βραδινές ώρες στο χωριό Οκτωνιά όπου “χειρουργικά” κατέστρεψαν έναν αιωνόβιο πλάτανο στην Οκτωνία. Ο πλάτανος που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού. Μόλις λίγα μέτρα τον χωρίζουν από την πλατεία του χωριού. Είναι στον δρόμο προς τη Μουρτερή.

Το τρομακτικό αυτό γεγονός στο χωριό στην Εύβοια έγινε ξημερώματα όπου άγνωστοι πριόνισαν τον κορμό του για να τον καταστρέψουν. Όταν το είδαν οι κάτοικοι έκαναν τον σταυρό τους μιας και κρέμονταν από μία κλωστή. Κάλεσαν αμέσως τη δημοτική αρχή για να πάρει μέτρα μιας και ο κίνδυνος να πέσει στα κεφάλια των περαστικών ή των οχημάτων που περνούσαν από τον δρόμο ήταν πολύ μεγάλος.

Λίγες ώρες αργότερα στο σημείο βρέθηκε η δημοτική αρχή που αναγκάστηκε να κλαδέψει τον πλάτανο στο σταυρό για να μην γίνει κανένα τροχαίο ατύχημα μιας και ήταν αδύνατον να σωθεί ο αιωνόβιος πλάτανος που έδινε δροσιά σε κατοίκους και περαστικούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτός ο πλάτανος, όπως μαθαίνουμε από τους κατοίκους του χωριού, βρίσκονταν στην περιοχή για πάνω από 200 χρόνια.

Εκεί βρίσκεται και μία γνωστή βρύση για τους επισκέπτες του χωριού. Στις τέσσερις συνοικίες του χωριού βρίσκονται διάσπαρτες, περίτεχνα διακοσμημένες βρύσες, άλλες κατασκευασμένες πριν πολλά χρόνια και άλλες πιο σύγχρονες, η κάθε μία έχει την δική της ιστορία. Εκεί βρίσκεται η βρύση Βοϊβόντα.

Οι δράστες πριόνισαν περιμετρικά τον κορμό, δημιουργώντας συνθήκες για να πέσει το δέντρο με έναν δυνατό αέρα.

Δείτε τι τρομακτικό έκαναν άγνωστοι στο χωριό Οκτωνιά στην Εύβοια

Κάποιοι για άγνωστους λόγους έκοψαν περιμετρικά όλο τον κορμό του όμορφου πλάτανου που στεκόταν αγέρωχος δίπλα στην Βρύση του Βοϊβόνδα παρά την πολύ μεγάλη ηλικία του.
Κάποιοι για άγνωστους λόγους έκοψαν περιμετρικά όλο τον κορμό του όμορφου πλάτανου που στεκόταν αγέρωχος δίπλα στην Βρύση του Βοϊβόντα παρά την πολύ μεγάλη ηλικία του. (Πηγή φωτογραφίας: expressevia.blogspot.gr )

Σχετικά