Δύο μπουκάλια αλκοόλ είχε καταναλώσει η 14χρονη που πέθανε στη Σαντορίνη – Τι έδειξαν οι τοξικολογικές

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη χώρα ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Τώρα, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ήρθαν να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της 14χρονης Κατερίνας στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΙ, επίσημη αιτία θανάτου της Κατερίνας που “έσβησε” στο πάρτι γενεθλίων της φίλης της είναι η δηλητηρίαση από υπερβολική ποσότητα αλκοόλ. 

Το κακό έγινε στις 28 Μαΐου του 2019. Η 14χρονη ήταν καλεσμένη σε πάρτι γενεθλίων στενής φίλης.

«Βασικά δεν ήθελα να την αφήσω να πάει. Κάτι μου έλεγε μην τη στείλεις. Και μου έλεγε μαμά είναι η τελευταία φορά που θα πάω σε αυτά τα παιδιά», έλεγε με κλάματα η μητέρα της, μην μπορώντας να πιστέψει όσα συνέβησαν. 

Σύμφωνα με την ίδια, την ημέρα που έγινε το κακό, εκείνη έπαιρνε τηλέφωνο το παιδί της και της έλεγαν ότι ήταν τουαλέτα ενώ το παιδί στην πραγματικότητα ήταν αναίσθητο και αβοήθητο.

«Μου λέγαν ότι είναι τουαλέτα το παιδί και το παιδί ήταν νεκρό… Ξανάπαιρνα στο κινητό και στο τέλος το έπιασε η φίλη της και μου είπε ότι το παιδί το πήγαιναν στο νοσοκομείο. Εγώ όταν έφτασα εκεί το παιδί ήταν νεκρό», πρόσθεσε. 

Όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννα Παναγοπούλου: “Η οικογένεια έχει κάνει μήνυση από την πρώτη στιγμή… Περιμέναμε με αγωνία τα αποτελέσματα της νεκροτομής, την ιστολογική… Με το που βγήκαν τα αποτελέσματα και είναι στα χέρια του εισαγγελέα, θα έχουμε γρήγορα εξελίξεις… Υπάρχει και η έκθεση του τεχνικού μας συμβούλου. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι το κορίτσι αυτό ήταν μία ώρα λιπόθυμο και αβοήθητο. Υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις, ακόμη και από τα παιδιά που ήταν στο πάρτι. Έχουμε μία ώρα τουλάχιστον ένα κορίτσι χωρίς τις αισθήσεις του, μόνο και αβοήθητο. Δεν το πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο”.

Σχετικά