Δωρεάν ίντερνετ στο Δήμο Τανάγρας με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα wifi4eu

Συμμετοχή του Δήμου Τανάγρας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο – Υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.

Στους Δήμους της Ελλάδας οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ με τη μορφή κουπονιού από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU εντάχθηκε ο Δήμος Τανάγρας.

Η πρωτοβουλία WiFi4EU αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Στόχο του προγράμματος αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της αναβάθμισης των παρεχόμενων προς αυτούς διαδικτυακών υπηρεσιών.

Ο δήμος Τανάγρας θα προβεί άμεσα στα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Ήδη, στις 12/6/2020 ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας προχώρησε στο επόμενο βήμα υλοποίησης του έργου με την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία CROWDPOLICY-Ψηφιακές συμμετοχικές υπηρεσίες Ι.Κ.Ε. για την εκτέλεση του έργου.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας εκφράζει την ικανοποίησή του για την έγκριση του Δήμου Τανάγρας να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που μέσα από την εφαρμογή του ο Δήμος μας αναβαθμίζεται ψηφιακά θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη μελλοντικά κι άλλων υπηρεσιών, που χρησιμοποιούν σήμερα «έξυπνες πόλεις» σε άλλες χώρες.

Σχετικά