Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Αρλέτας

Η  καταγωγή της Αρλέτας,  Αργυρώς-Νικολέτας Τσάπρα ήταν από τον Ορχομενό

Φίλοι, συνάδελφοι και γείτονες της Αρλέτας, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου, για να πάρουν μέρος στην μικρή τελετή αποκαλυπτηρίων ενός γλυπτού που οι φίλοι σε συνεννόηση με τον Δήμο Αθηναίων τοποθέτησαν στο μικρό παρκάκι ακριβώς απέναντι από το πατρικό της σπίτι, το σπίτι στο οποίο έζησε όλη της τη ζωή.

Ο Χρήστος Θηβαίος, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Γιώργης Χριστοδούλου τραγούδησαν τα αξέχαστα τραγούδια της, ενώ είχαν συγκεντρωθεί πολλοί περίοικοι. Το γλυπτό αποκάλυψε ο Κυριάκος Ρόκος, φίλος και συμφοιτητής της Αρλέτας στην Σχολή καλών τεχνών.

Η Αρλέτα έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017. Η ίδια αποκαλούσε τα Εξάρχεια «πατρίδα» της και το άγαλμα έχει στηθεί στο μικρό παρκάκι ακριβώς απέναντι από το πατρικό της.

Το αίτημα για την τοποθέτηση του αγάλματος έγινε από μια ομάδα φίλων της που πήραν το πράσινο φως από το Δήμο Αθηναίων και θα συγκεντρωθούν για να δουν για πρώτη φορά το έργο που φιλοτέχνησε ο σημαντικός γλύπτης και συμφοιτητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, της Αρλέτας, Κυριάκος Ρόκος, ενώ τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου. 

Ήταν όλοι παρόντες σε αυτή τη μικρή τελετή στη μνήμη της και για την επιστροφή στη γειτονιά της.

Σχετικά