Δήλωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Βοιωτίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, το υπ. Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση αντιεπιστημονικών αλλαγών στα ωρολόγια προγράμματα στα Γυμνάσια και Λύκεια, τα οποία αποτελούν μια μεγάλη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.  

·         Το Υπουργείο Παιδείας εξαφανίζει ένα ολόκληρο μάθημα από το Γυμνάσιο (Οικιακή Οικονομία), καταργεί επί της ουσίας τα μαθήματα των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας από το Λύκειο. Απογυμνώνει έτσι το Λύκειο από τα «περιττά» μαθήματα, αφήνει μόνο όσα χρειάζονται για την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις και προετοιμάζει βήμα – βήμα το Λύκειο που μέσα από ατέλειωτες εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων θα δίνει το «εθνικό απολυτήριο». Την ίδια ώρα με τις αντιδραστικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα,  οδηγούν σε μείωση προσλήψεων αναπληρωτών από τον Σεπτέμβρη και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς.

·         Επιπλέον σε λίγες ώρες  40 χιλιάδες και πλέον αναπληρωτές θα απολυθούν τις επόμενες ημέρες και μαζί οι  συμβασιούχοι στην καθαριότητα.

·         Η κυβέρνηση  προετοιμάζει το έδαφος με νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η Αγωνιστική Συσπείρωση ζήτησε αμέσως από το προεδρείο της ΕΛΜΕ να ορίσει συνεδρίαση του ΔΣ, για να οργανώσει την ενημέρωση και την διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών, σ’ αυτή την νέα επίθεση.

Η πλειοψηφία του ΔΣ, ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ και ουσιαστικά ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Παιδείας.

Η πλειοψηφία του ΔΣ, καθόλου τυχαία, όρισε μια συνεδρίαση για να σώσει τα προσχήματα, την ημέρα που ολοκληρώνεται ένας κύκλος κινητοποιήσεων, μια μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία και 40.000 αναπληρωτές απολυθούν ξανά.

(Από τις 19/6 μέχρι σήμερα 29/6 η ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ της Αττικής και άλλων μεγάλων πόλεων έχουν οργανώσει στις 24/6, στις 25/6 και στις 29/6 κινητοποιήσεις, ενώ στις 27/6 το απόγευμα κινητοποιήθηκαν οι αναπληρωτές και οι καθαρίστριες των σχολείων με αίτημα την μόνιμη δουλειά για όλους, να μην απολυθεί κανένας αναπληρωτής.)

Η Αγωνιστική Συσπείρωση επιλέγει να παλεύει για την ουσιαστική λειτουργία του ΔΣ ( είναι υποχρεωμένο από το καταστατικό να συνεδριάζει κάθε 15 μέρες), για μια ΕΛΜΕ ικανή να διεκδικήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Σχετικά