Δ.Σ.Ε.: Νοσοκομείο Θήβας ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

    Για πολλοστή φορά ο φάκελος «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ» ξαναβγαίνει στην επιφάνεια λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και της αμφισβήτησης της αναγκαιότητας ύπαρξής του.

    Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης δημοσιεύματα και διαρροές στον τύπο για το κλείσιμο του νοσοκομείου έδιναν και έπαιρναν. Αυτό απετράπη τότε χάρη και στους αγώνες των Θηβαίων πολιτών και όλοι θυμόμαστε το μεγάλο συλλαλητήριο που είχε διοργανωθεί από τους φορείς του Δήμου Θηβαίων.

   Τώρα, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, το ζήτημα ξαναέρχεται στο φως. Ελλείψεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, λήξεις συμβάσεων, αποσπάσεις χωρίς αντικατάσταση, κίνδυνος κλεισίματος της παθολογικής κλινικής δηλώνουν ότι το πρόβλημα είναι ορατό και ζητά λύση «εδώ και τώρα».  

     Παπαγαλάκια-εντός και εκτός των τειχών της Καδμείας- κρώζουν και υπερθεματίζουν υπέρ του κλεισίματος του νοσοκομείου. Να τους απαντήσουμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι και γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα παραδοθούμε αμαχητί και ότι θα ξεμπερδέψουν εύκολα αν ακολουθηθεί αυτή η επιλογή.

     Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος προσωπικά έχει υποχρέωση να πάρει ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να δηλώσει προς Λιβαδειά, Λάρισα και Αθήνα την πρόθεση του θηβαϊκού λαού να αντισταθεί σθεναρά σε μια τέτοια προοπτική. Οι υποσχέσεις που παίρνει δε μας λένε πολλά ούτε μας πείθουν. Οφείλει να πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Αυτό θα έπρεπε να είχει ήδη γίνει.

    Έχουμε την πληροφόρηση  ότι ο κ. Αναστασίου έχει ζητήσει συνάντηση εδώ και 2 μήνες. Αν ισχύει αυτό τότε η αγωνία μας μεγαλώνει γιατί ενισχύονται τα σενάρια για δρομολογημένες αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Αν δεν την έχει ζητήσει αυτό δηλώνει αδιαφορία και έλλειψη στρατηγικής για το μέλλον του νοσοκομείου μας.

    Δηλώνουμε την επιθυμία μας να είμαστε παρόντες σε μία συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Αν ο κ. Δήμαρχος θέλει να τονίσει την καθολικότητα και την ομοψυχία των Θηβαίων οφείλει να το πράξει. 

    Έτσι ή αλλιώς, ως «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ», δηλώνουμε παρόντες και αλληλέγγυοι στον αγώνα και την αγωνία των πολιτών  και των φορέων της περιφέρειάς μας για αναβάθμιση του νοσοκομείου και πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού ώστε να λυθεί το πρόβλημα μια για πάντα.

     Προτείνουμε, επίσης, στους 3 βουλευτές της Βοιωτίας ( Κουτσούμπα  ΝΔ, Πούλου ΣΥΡΙΖΑ, Μουλκιώτη ΚΙΝΑΛ) να κάνουν κοινή επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα απαιτώντας δεσμεύσεις με πράξεις και όχι λόγια και υποσχέσεις. Αποδέκτες της επερώτησης  ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας.

     Ένα είναι σίγουρο. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και απαιτεί πρωτοβουλίες και αγώνα με μπροστάρη τον Δήμο Θηβαίων. Περιμένουμε, ως πρώτο βήμα, τη διοργάνωση πανθηβαϊκής εκδήλωσης διαμαρτυρίας (είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε προτείνοντας δράσεις) ώστε το μήνυμα της αναγκαιότητας σωστής λειτουργίας του νοσοκομείου μας να φτάσει στα αυτιά όλων των αρμοδίων.

     Μιλάμε και καμαρώνουμε για το ένδοξο παρελθόν και την ιστορία της Θήβας και των Θηβαίων. Όμως, πρέπει να αποδείξουμε πλέον ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές τους και ότι εκτός από παρελθόν έχουμε παρόν και μέλλον.

    Το οφείλουμε στους γονείς και τα παιδιά μας.

   Το οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους.

  Το οφείλουμε στη Θήβα και τα χωριά της.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σχετικά

Μία άποψη για το “Δ.Σ.Ε.: Νοσοκομείο Θήβας ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!!!”

  1. Leo

    Αν περιμένετε από τους εκ Λεβαδειας ορμωμενους υποστήριξηγια τα προβλήματα της Θήβας υποτιμάτε άγρια τη νοημοσύνη μας.Σε λίγο καιρό θα πηγαίνετε στην Λεβαδ για εφορία και για μια απλή αίτηση.Αφου αυτούς ψηφίζετε καλά να πάθετε.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα