Ένα τραγικό συμβάν στην Ξηρονομή!!!

Σύμφωνα με καταγγελία του Αθανασίου Καλοζούμη,του Συλλόγου Ξηρονομαίων,στο permissos.gr,σε περιπέτεια εξελίχθηκε για μια γυναίκα στην Ξηρονομή,την ώρα που βγήκε από το σπίτι της για να πετάξει τα σκουπίδια,δέχθηκε επίθεση από σκύλο με αποτέλεσμα να καταλήξει τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Θηβών.

 Δείτε την καταγγελία:

Το Σάββατο 27-6-2020 το απόγευμα η κ. Κατερίνα Οσυσσέα Κυριάκου εξήλθε από την οικία της για να μεταφέρει οικιακά απορρίμματα στον κάδο του δήμου ακριβώς μετά την γέφυρα στην είσοδο του χωριού, οπότε της επιτέθηκε άσπρος σκύλος που εγκαταβιώνει στην θέση αυτή. 

Η κ. Κατερίνα Κυριάκου οπισθοχωρώντας για να γλιτώσει από την μανία του ζώου, αφού δεν είχε τρόπο αμύνης (ξύλο, μπαστούνι) έπεσε προς τα πίσω βάζοντας τα δύο της χέρια και τραυματίστηκε σοβαρά. 

Το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκε από τους οικείους της στο νοσοκομείο Θηβών και ύστερα από ακτινογραφίες επιδέθηκαν και τα δύο χέρια της στην θέση των καρπών με την επιμέλεια του ιατρού κ. Βασιλείου Παστρωμά και χειρουργού συναδέλφου του.

 Την Δευτέρα 29-6-2020 η κ. Κατερίνα Κυριάκου χειρουργήθηκε στην Ευρωκλινική στους Αμπελόκηπους στον αριστερό καρπό, με προσθήκη μεταλλικής λάμας για έξι (6) εβδομάδες και τοποθέτησή νάρθηκα στον δεξιό καρπό για τέσσερις (4) εβδομάδες.  

Το συμβάν γνωστοποιήθηκε από τον θείο της παθούσης κ. Ευάγγελο Καλαδάμη το πρωί της Κυριακής 28-6-2020 στον πρόεδρο κ. Ευστάθιο Κεφαλά, το βράδυ της Δευτέρας ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Ιατρός κ. Αναστάσιος Καμούτσης και η αστυνομική αρχή των Θηβών.

Ακολουθεί κατάλογος συγχωριανών μας που εκινδύνευσαν από την επιθετικότητα του ζώου και οριακά διασώθηκαν από τα δόντια του: Η κ. Χριστίνα Παλαιολόγου – Καλαδάμη με τον μικρό γιο της, όταν μετέβαιναν για εκκλησιασμό από την οικία της. Η κ. Παναγιώτα (Γιούλα) Αθανασάκη Καραγιάννη κάτοικος Ξηρονομής επί του επαρχιακού δρόμου Ξηρονομής – Ελλοπίας η οποία κατήγγειλε την επιθετικότητα του ζώου με επιστολή 1-11-2-019 στον Δήμο Θηβαίων και ότι μόνο με το αυτοκίνητό της μπορεί να μπει πλέον στην Ξηρονομή. 

Η κ. Αφροδίτη Ν. Μελισάρη – Δούνη. Η κ. Μαρίνα Ι Πανταζή Ματραπάζη που διεσώθει από διερχόμενο αυτοκίνητο. Η κ. Ελένη – Ν. Μίχα που διεσώθει επίσης από διερχόμενο αυτοκίνητο. 

Η κ. Κυριακή Ιωάννου Λουκά που διασώθηκε από το στυλιάρι που βαστούσε.

  Ο σκύλος αποτελεί υπαρκτό κίνδυνο για κάθε εισερχόμενο ή εξερχόμενο πεζό από την Ξηρονομή, τα μικρά παιδιά με ποδήλατα και κάθε ανύποπτο επισκέπτη της Ξηρονομής. 

Το θέμα έχει χρονίσει και εκθέτει την Δημοτική αρχή για την αδράνειά της στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 Η ανθρώπινη ζωή και η σωματική ακεραιότητα του δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη με την ζωή ενός ζώου – δολοφόνου. Επικαλούμενοι την ευαισθησία του συγχωριανού μας που διατρέφει το ζώο, τον παρακαλούμε να προχωρήσει στην ευθανασία του ζώου γιατί ο εγκλεισμός του μέσα στην αυλή του, ενέχει τον υπαρκτό κίνδυνο της ανοιχτής εξώθυρας, οπότε ο δολοφόνος σκύλος θα επιτεθεί στον πρώτο τυχόντα άτυχο άνθρωπο που θα βρεθεί μπροστά του.

 Με αφορμή το τραγικό συμβάν ήλθε στην μνήμη μου το ανάλογο επεισόδιο έμπροσθεν της οικίας μου εις βάρος του κ. Σούλη Σ. Κακάτση από τον έγκλειστο σκύλο του κ. Κων/νου Γ. Παπαϊωάννου όταν ξέχασε την εξώθυρα του ανοιχτή, πηγαίνοντας στον κάδο των σκουπιδιών, γεγονός που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας φύλλο 99 προς παραδειγματισμό όλων μας.  

Ας αποφασίσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή, το αυτονόητο δηλαδή, την ευθανασία του σκύλου δολοφόνου αφού δεν μπορεί να συγκαταβιώσει με ανθρώπους.

 Στην απόφαση αυτή θα συμφωνήσει πιστεύω και κάθε εχέφρων φιλόζωος άνθρωπος ή φιλοζωική οργάνωση που αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατο αγαθό. 

  Αθανάσιος Σ. Καλοζούμης  Μέλος Δ/Σ Συλλόγου των Ξηρονομαίων Μέλος συντακτικής επιτροπής της  εφημερίδας της “ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ” σύνδεσμος με την Ομογένεια  Μηχ/γος Ηλεκ/γος Διπλ. ΕΜΠ

Σχετικά