Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας για το κρούσμα κορωνοϊού σε τράπεζα της Χαλκίδας

Με κορωνοϊό διαγνώστηκε υπάλληλος που εργάζεται σε υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα, την Δευτέρα (20-07-2020). Το συμβάν έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς παραμένει άγνωστο έως τώρα με πόσους και με ποιους πελάτες έχει έρθει σε επαφή.

Ο 42χρονος υπάλληλος,ο οποίος διαμένει στη Θήβα, εμφάνισε δέκατα και βραχνάδα με αποτέλεσμα να προσέλθει στο Νοσοκομείο Θήβας για να κάνει το τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Στη συνέχεια ενημέρωσε την τράπεζα, όπου το υποκατάστημα παρέμεινε κλειστό την Τρίτη (21-07-2020) και πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και τις επόμενες μέρες, καθώς είναι σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των συναδέλφων του.

Παράλληλα, σε τεστ έχουν υποβληθεί και συγγενείς του, ενώ το δύσκολο έργο της ιχνηλάτησης αφορά τους πελάτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή στην τράπεζα προκειμένου να προληφθεί τυχόν εξάπλωση.

Δείτε την Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας

 Ι.Σ.Εύβοιας :

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού μας, για το επιβεβαιωμένο κρούσμα υπαλλήλου του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Λ. Χαινά 102 στην Χαλκίδα.

Οσοι είχαν επισκεφθεί το εν λόγω κατάστημα τις τελευταίες 14ημέρες και παρουσιάσουν τα παρακάτω συμπτώματα :

1.Πυρετό

2.Βήχα

3.Δύσπνοια

4.Πόνος στο λαιμό (δυσκαταποσία)

5.Ανοσμία

Παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Οικογενειακό τους γιατρό άμεσα , ή το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας (πρώην ΙΚΑ) και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για να διερευνηθεί η κατάσταση τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας τονίζει ότι ανεξάρτητα απ΄αυτό το περιστατικό ο ιός υπάρχει στο περιβάλλον και μπορεί να τον έχει οποιοσδήποτε ασυμπτωματικός πολίτης, γι αυτό εφιστά τη προσοχή του κοινού στα μέτρα ατομικής προστασίας .-

Σχετικά