Χαρδαλιάς: Στο τέλος του μήνα οι αποφάσεις για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επέστρεψε και από σήμερα και κάθε Τρίτη στη μια το μεσημέρι μας ενημερώνει για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Ποιες είναι οι πρώτες χώρες σε εισαγόμενα κρούσματα και τι είπε για τα τοπικά lockdown.

Επιστρέφει, από σήμερα, η ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Χαρδαλιάς θα ενημερώσει για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας και τα μέτρα που παίρνει καθημερινά η κυβέρνηση.

Αφού παρέθεσε στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και στις γειτονικές μας χώρες ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η χρήση μάσκας και η υγιεινή των χεριών είναι απαραίτητη όπως και η αποφυγή των συναθροίσεων. 

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία.

Από τα 295 εισαγόμενα κρούσματα «το 76% είναι από τις τέσσερις φίλες βαλκανικές χώρες».

Μέχρι και την Κυριακή έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα και από αυτά τα 435 είναι σήμερα ενεργά, 1030 έχουν πάρει εξιτήριο, 2347 έχουν αναρρώσει σπίτι τους, 195 δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown ως εργαλείο λέγοντας όμως ότι πολύ δύσκολα θα φτάσουμε εκεί αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Όσον αφορά στα πανηγύρια, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι ειδικά για τα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα και είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Σχετικά