Σε “αυτοκαραντίνα” το Μαυρομμάτι για το κρούσμα κορωνοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες του permissos.gr,σύσκεψη πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μαυρομμάτι,μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη, παρουσία της τοπικής κοινότητας,αντιδημάρχων και στελεχών του δήμου με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού COVID-19 στον Δήμο.

 Κρίσιμο 24ωρο για τις επαφές του 42χρονου σε Βοιωτία και Χαλκίδα…

«Ο κορωνοϊός είναι εδώ» και αυτό μας υπενθυμίζουν συνεχώς τα διάσπαρτα περιστατικά στη χώρα μας μετά το άνοιγμα των συνόρων και τη χαλάρωση των μέτρων.

Το τελευταίο περιστατικό που αφορά 42χρονο άνδρα από τη Θήβα, ήρθε να μας ξυπνήσει λίγο από το πόσο κοντά είμαστε όλοι ώστε να νοσήσουμε για πρώτη φορά από τον sars-cov-2.

Ο άντρας διαγνώσθηκε θετικός στην covid-19 το βράδυ της Κυριακής και σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αιτία, το γεγονός ότι ο άνθρωπος εργαζόταν κανονικά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Χαλκίδα επί της Λεωφόρου Χαϊνά 102, ενώ η σύζυγος του στο Δήμο Θηβαίων.

Επιπλέον την Κυριακή 19 Ιουλίου τέλεσε το μνημόσυνο του πατέρα του στο Μαυρομμάτι του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, με τη σημείωση ότι συγχρόνως στην εκκλησία διεξάγονταν δύο μνημόσυνα με αρκετούς ανθρώπους!

Κλειστή η Τράπεζα και το Δημαρχείο

Σε πρώτη φάση Τράπεζα και Δημοτικές Υπηρεσίες έκλεισαν για απολύμανση.

Δείτε και το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας με το οποίο καλούνται όσοι είχαν συναλλαγές στο συγκεκριμένο υποκατάστημα τις τελευταίες 14 ημέρες να ενημερώσουν αν παρουσιάσουν ύποπτα συμπτώματα.

Ανάλογες οδηγίες δόθηκαν από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα προς τους Δημάρχους Αλιάρτου-Θεσπιέων και Θηβών, ενώ για τους κατοίκους του Μαυρομματίου και συγκεκριμένα όσων παραβρέθηκαν στα δύο μνημόσυνα, τους ζητήθηκε να λάβουν μέτρα αυτοπεριορισμού και κοινωνικής ευθύνης σε μια ιδιότυπη «αυτοκαραντίνα» για τα επόμενα 24ωρα εωσότου υπάρξουν εξελίξεις.

Ειδικότερα, οι επόμενες κινήσεις της Πολιτικής Προστασίας θα εξαρτηθούν από το αν θα εκδηλωθούν και νέα κρούσματα, ώστε να διεξαχθεί στοχευμένη ιχνηλάτηση. Προς το παρόν ο μόνος έλεγχος αφορά την οικογένεια και τους συναδέλφους του 42χρονου που είναι και οι μοναδικές επιβεβαιωμένες επαφές. Μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι από μόνοι μας θα πρέπει να προστατεύσουμε τον πλησίον μας – και τον εαυτό μας – αποφεύγοντας τις επαφές και παρακολουθώντας την υγεία μας, ενημερώνοντας το Δήμο και τον ΕΟΔΥ.

lamiareport.gr

Σχετικά