Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουν το κρούσμα στο Μαυρομμάτι-Σε αυξημένη επιφυλακή Δήμος και Π.Ε. Βοιωτίας-ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την απρόσμενη εμπλοκή των κατοίκων του Μαυρομματίου με τον κορονοϊο, λόγω μνημοσύνου που τελέστηκε στην εκκλησία του χωριού και διαπιστώθηκε κρούσμα από παρευρισκόμενο, ο οποίος είναι κάτοικος Θήβας,όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,της Π.Ε. Βοιωτίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς τέθηκαν σε συναγερμό.

Σε συνεχή επαφή ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων Γ. Ντασιώτης με τους αντιπεριφερειάρχες και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αξιολογούσαν τα δεδομένα και προχώρησαν σε λήψη μέτρων.

Παράλληλα ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του κρούσματος, προέβη άμεσα σε  απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων του Μαυρομματίου, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Δημάρχου με τοπικούς παράγοντες.

Μέχρι αργά το απόγευμα ενημερώθηκαν, από το Δήμαρχο και τους τοπικούς παράγοντες, τα καταστήματα και οι κάτοικοι ότι το πρώτο άμεσο μέτρο είναι η τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων, καθώς και η τήρηση μέτρων αυτοπεριορισμού των κατοίκων και ειδικότερα όσων παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο.

Εν αναμονή των εξελίξεων οι κάτοικοι δείχνουν ψύχραιμοι και διατεθειμένοι να πειθαρχήσουν.

Σε επικοινωνία μας με το Δήμαρχο,μας ανέφερε πως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας ,τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι σε ετοιμότητα για όποιες ενέργειες απαιτηθούν.

Σχετικά