Μητσοτάκης – Γεννηματά: «Όλοι μία γροθιά απέναντι στην Τουρκία» αλλά και «μπηχτές»

Με μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά και το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς το προηγούμενο τετ α τετ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Εκατέρωθεν δηκτικά σχόλια αντάλλαξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά, κατά την είσοδο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε συγνώμη από την κ. Γεννηματά για την καθυστέρηση και εκείνη άδραξε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές για τη μη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, αλλά την επιλογή των συναντήσεων ανά δύο.

Οι δύο τους στη συνέχεια αντάλλαξαν δηκτικά σχόλια:

«Σημασία έχει να μας δουν (οι πολίτες) όλους μια γροθιά και όταν λέω όλους, εννοώ όλους, όχι ανά δύο», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Σε αυτό ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μας βλέπουν μία γροθιά, έστω και αν μας βλέπουν ανά δύο».

Και η κ. Γεννηματά σχολίασε: «Είναι κρίσιμες οι ώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον ενικό και χρησιμοποιώντας το μικρό της όνομα.

«Φώφη τι γίνεται;» της είπε και αντάλλαξαν όπως και με τον κ. Τσίπρα νωρίτερα «χειραψία» με τους αγκώνες. «Από απόσταση» σχολίασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και γυρνώντας στους δημοσιογράφους τους είπε: «Με μάσκες βλέπω, μπράβο».

Σχετικά