Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας για την 46η επέτειο αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου 1974,συντελείται ,ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια εθνική τραγωδία ,στην οποία οδήγησε η αφρων και προδοτική πολιτική της ξενοκινητης φασιστικής δικτατορίας.

Έκτοτε ,με δειλά βήματα,δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και πισωγυρίσματα ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και τις θυσίες του κατάφερε να παγιωσει ένα στοιχειωδώς ανεκτό επίπεδο λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας.

Η οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα οχι μόνο διεθνών πιέσεων ενός ισοπεδωτικού νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου αλλά και της ανικανότητας η της φαυλότητας πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας, γκρέμισε ουσιαστικά και τις τελευταίες κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομενων, που μάτωσαν για να τις κερδίσουν.

Η άνοιξη της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ,με τα όποια λάθη η αδυναμίες , και η προσπάθεια να κρατηθεί και να ανακτηθεί ότι ήταν δυνατόν, σε επίπεδο θεσμών, δικαιωμάτων και διεθνούς θέσης της χώρας μας, εμελλε να μείνει ημιτελής.

Σήμερα, ένα σύστημα εξουσίας, που μόνο στους τύπους θυμίζει δημοκρατία , άπλωσε τε πλοκάμια του παντού και οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες σε αχαρτογράφητα νερά.

Χρέος όλων μας, να αγωνισθούμε από κάθε μετεριζι, για να μην περάσουν τα σκοτεινά και εφιαλτικά σχέδια μια κυβέρνησης που μας γυρνάει πολλά χρονια πίσω..

Σχετικά

Μία άποψη για το “Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας για την 46η επέτειο αποκατάσταση της Δημοκρατίας”

  1. Δημήτρης

    “Η άνοιξη της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ….”
    Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες!!!!Σας είμαστε υπόχρεοι πραγματικά!!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα