Πέτσας: Αν χρειαστεί, η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε περισσότερους κλειστούς χώρους

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο να επεκταθεί τις επόμενες ημέρες η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους, ανάλογα με την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα, αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε τους στοχευμένους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας, την αυστηροποίηση των μέτρων στα χερσαία σύνορα και την αλλαγή που ισχύει από αύριο για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς από Ρουμανία και Βουλγαρία.

«Είμαστε μια ασφαλής χώρα για κατοίκους κι επισκέπτες και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραμείνουμε» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ανοιγοκλείνοντας τη στρόφιγγα των εισόδων ελέγχθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων από το εξωτερικό, ωστόσο «ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό, λέγεται εφησυχασμός και αποτυπώνεται στα απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού».

“Η αύξηση των κρουσμάτων υπενθυμίζει πως ο ιός είναι εδώ”, συνέχισε ο κ. Πέτσας και είπε πως πιθανώς, “μετά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, αυτό να επεκταθεί και σε περισσότερους κλειστούς χώρους”.

Σχετικά