«Εφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια Πόπη Δρίτσα από τον Άγιο Θωμά Δ.Τανάγρας

«Εφυγε» από τη ζωή η σ. Πόπη Δρίτσα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο της σ. Πόπης Δρίτσα:

«Με θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο της συντρόφισσας Πόπης Δρίτσα, που “έφυγε” σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών.

Η συντρόφισσα Πόπη Δρίτσα γεννήθηκε στον Αγιο Θωμά Βοιωτίας. Ως κόρη αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γυάρο, μπολιάστηκε από τα πιο νεανικά της χρόνια με τις αγωνιστικές αξίες και ιδεώδη του ΚΚΕ. Συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη από την ίδρυσή της και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1974, στην Κομματική Οργάνωση του Γκύζη στην Αθήνα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, διατελώντας πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γκύζη, αλλά και όπου αλλού έζησε και εργάστηκε, συμμετέχοντας στις Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ.

Από το 1985 έως το 1992 ανέλαβε δουλειά στον μηχανισμό της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας του ΚΚΕ και από το 1993 έως το 2013 στον μηχανισμό της Κεντρικής Επιτροπής, στην έδρα της στον Περισσό, ανταποκρινόμενη με συνέπεια και αφοσίωση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος ως το τέλος της ζωής της, μέσα από την ΚΟΒ Οινοφύτων.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύζυγό της σ. Γιώργο Παντελή.

Η κηδεία της σ. Πόπης Δρίτσα θα γίνει στη γενέτειρά της, στον Αγιο Θωμά, την Τετάρτη 29 Ιούλη, στις 3.30 μ.μ., και θα είναι πολιτική».

Τα συλλυπητήριά της εκφράζει με ανακοίνωσή της και η ΕΠ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ.

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το Κόμμα για την αποπεράτωση των ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής.

Σχετικά