Δήλωση Μουλκιώτη για την παραχώρηση των κτιρίων του Νερόμυλου

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με αφορμή το κάλεσμα της Κίνησης #SaveNeromylos (Δείτε Εδώ)για την παραχώρηση των κτιρίων του Νερόμυλου, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Το ζήτημα της μεταβίβασης της κυριότητας και νομής όλων των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) έχει απασχολήσει συνολικά το Κίνημα Αλλαγής. Διότι το 2015, η τότε Κυβέρνηση υπέγραψε την υποθήκευση όλης της περιουσίας του Δημοσίου για 99 χρόνια ως ενέχυρο στους δανειστές, κάτι που εξειδικεύθηκε με τον εφαρμοστικό νόμο 4389/2016 του τρίτου μνημονίου, με τον οποίο ιδρύθηκε το λεγόμενο “Υπερταμείο”.  

Με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις – την υπ’ αριθμ. 3/2/5-11-2019 επίκαιρη επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τις υπ’ αριθμ. 6954/29-5-2020 και 7115/5-6-2020 ερωτήσεις – η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής και εγώ προσωπικά έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα να αποδεσμευθούν άμεσα, από το ντροπιαστικό για ολόκληρη τη χώρα Υπερταμείο, τα δημόσια ακίνητα πανελλαδικά και στον νομό Βοιωτίας.  

Η σημερινή Κυβέρνηση, αντί να μιλήσει καθαρά, καταφεύγει σε μισόλογα και αποφεύγει να προβεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, όπως θα όφειλε, στην αποδέσμευση όλων των ακινήτων, σεβόμενη και την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ως ΠΑΣΟΚ και ως Κίνημα Αλλαγής ποτέ δεν πάψαμε να αναδεικνύουμε το μείζον εθνικό ζήτημα της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας και να αγωνιζόμαστε μέσω της κοινοβουλευτικής οδού να ανατρέψουμε την συγκεκριμένη απόφαση της υποτέλειας και ντροπής για τη χώρα μας. 

Κατόπιν αυτών, είναι αυτονόητο ότι έχω ήδη ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης της οριστικής παραχώρησης και των κτιρίων του Νερόμυλου, άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, στο Δήμο Λιβαδεών, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Σχετικά