Ντροπή σας….Ένα “φορτηγό” σκουπίδια πέταξαν ασυνείδητοι στην είσοδο του Νεοχωρίου-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα

Εικόνες ντροπής αντικρίσαμε σήμερα το πρωί έξω από το Δημοτικό Σχολείο στην είσοδο του Νεοχωρίου.

Τι αν έχουν  τοποθετηθεί κάδοι απορριμμάτων στο  συγκεκριμένο σημείο.

Τεράστια ποσότητα σκουπιδιών σκορπισμένη  όπου τους βόλευε(ευτυχώς δεν έκλεισαν τον δρόμο) τα ξεφορτώθηκαν χθες αργά το βράδυ έξω από τους κάδους.

Το αξιοπερίεργο, βέβαια, είναι πως διακρίνεται μεγάλη ποικιλία απορριμμάτων…

Μεγάλη ποσότητα χάρτινων κουτιών,παλιών επίπλων,αξεσουάρ αυτοκινήτων,μέχρι και κούκλες από βιτρίνες καταστημάτων καθώς και γεμάτες σακούλες σκουπιδιών συμπολιτών μας.

Θλίψη και αγανάκτηση για την ασυνειδησία όσων φρόντισαν να μας γεμίσουν σκουπίδια  αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Δυστυχώς οι αψυχολόγητες αυτές συμπεριφορές μάλλον χρειάζονται ανάλυση από ειδικούς μιας και δεν μπορεί να δοθεί άλλη εξήγηση πέρα από την ντροπή.

Mήπως να αρχίσει ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,να ρίχνει κανά πρόστιμο μπας και συμμορφωθούν οι ασυνείδητοι;

Δείτε τι καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοχωρίου κ.Απόστολος  Στάθης

Σήμερα {4-8-2020} διερχόμενος από τον δρόμο του Δημοτικού Σχολείου του χωριου μας, δεν πίστευα στα μάτια μου με την εικόνα που αντίκρισα.

  Ανάμεσα στους κάδους, που υπάρχουν για την ρίψη των οικιακών και των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, κάποιος-κάποιοι είχαν πετάξει ότι δεν χωράει ανθρώπου νους. Από υλικα κατεδαφίσεων [σπασμένα μπετόν,σοβάδες], κουρτινόξυλα, ψεκαστήρα, σαλόνι αυτοκινήτου, ντουλάπι κουζίνας, έως και κούκλες από βιτρίνα εμπορικού καταστήματος και διάφορα άλλα.

 Καταγγέλω την ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά αυτού/ αυτών, οι οποίοι πέταξαν στον δρόμο όλα αυτά τα αντικείμενα – σκουπίδια και μετέτρεψαν την είσοδο του χωριού μας σε χωματερή.

  Επειδή δε ως γνωστόν, οι πράξεις και τα έργα χαρακτηρίζουν αυτόν που τα κάνει,οι εν λόγω “κύριοι” με την συμπεριφορά τους αυτή, μου δίνουν το δικαίωμα να τους χαρακτηρίσω και να του κατατάξω στην κατηγορία των υπανθρώπων.

  Λυπάμαι πολύ γι” αυτούς γιατί καταστρέφουν το ίδιο το σπίτι τους -το περιβάλλον- αλλά να ξέρουν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν γιατί στο περιβάλλον αυτό ζούμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι κανονικοί ανθρωποι.

  Και μη μου πει κάποιος ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τα μαζέψει. Ναι όντως είναι υποχρεωμένος αλλά με κανόνες, τους οποίους έχει θεσπίσει [βλέπε Κανονισμό Καθαριότητας] και τους οποίους κανόνες οφείλουμε όλοι να τους τηρούμε και να τους ακολουθούμε, για να μη γίνουμε ζούγκλα και καταντήσουμε τα χωριά μας χωματερές.

  Έλεος. Δεν μας σώζει κανένας. Μόνοι μας θα σωθούμε, αλλά θα πρέπει να το θέλουμε πραγματικά.

Απόστολος Χρ. Στάθης

Πρόεδρος Τ.Κ Νεοχωρίου

Δείτε τις εικόνες

που ακολουθούν και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας. 

Σχετικά