Γεώργιος από Μαυρομμάτι: Στοχευμένη επιθετικότητα εναντίον της Εκκλησίας- Δεν κινδυνεύουμε από τη Θεία Κοινωνία-BINTEO

Στις φωνές που θεωρούν ότι κατά τη Θεία Κοινωνία μεταδίδεται ο ιός, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο χθεσινό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος,στον Πανηγυρικό Εσπερινό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μαυρομμάτι.

Δεν μεταδίδεται ο κορωνοϊός  μέσα από τη Θεία Κοινωνία, και όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Γεώργιος “από τις αρχές Μαίου που είναι ανοιχτές οι εκκλησίες και κοινωνούμε και λειτουργούμε, θα είχε νοσήσει όλη η Ελλάδα και όλη η οικουμένη.

Οφείλουμε, να πούμε μία μεγάλη αλήθεια, ότι, δηλαδή, ο άνθρωπος δεν είναι μόνο σώμα αλλά και ψυχή, που ζωογονεί το σώμα.

 Και, όπως, για να ζήσει ένα σώμα χρειάζεται το οξυγόνο, έτσι και η ψυχή, για να ζήσει χρειάζεται το δικό της οξυγόνο, που είναι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Και αυτό το οξυγόνο της ψυχής το παίρνει ο άνθρωπος στο μέγα Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Η κατάσταση αυτή παράγινε,με πόνο την αντιμετωπίζουμε, επισημαίνει ο Μητροπολίτης Γεώργιος, τονίζοντας ότι η Εκκλησία, τήρησε όλα τα μέτρα,συμμερίζεται τις ανησυχίες, ωστόσο δεν θα συμβάλει στη δημιουργία πανικού.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε χαρακτηριστικά,βλέπουμε πάλι να έρχεται το ίδιο παραμύθι,το ίδιο τραγούδι από τους ειδικούς, “να μας αφήσουν λοιπόν ήσυχους,δεν πρέπει να μας επηρεάζουν πλέον-στοχευμένη επιθετικότητα εναντίον της Αγίας Εκκλησίας και των Μυστηρίων της, με το πρόσχημα της επιδημίας.”

Δείτε τα όσα είπε o Μητροπολίτης Γεώργιος,στο βίντεο που ακολουθεί από το 13ο λεπτό και μετά. 

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι Θείες Λειτουργίες   πραγματοποιούνται  στον εξωτερικό  χώρο της Εκκλησίας.

 Περισσότερες φωτογραφίες Εδώ

Σχετικά