Από την Αυλίδα έως την Αγία Μαρίνα των Αγίων Αποστόλων, εικόνες αποκάλυψης σε μέτωπο 30 χλμ. και εφιάλτης με φίδια και νεκρά ζώα

Από την Αυλίδα έως την Αγία Μαρίνα των Αγίων Αποστόλων η κατάσταση είναι δραματική

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται τα ανατολικά παράλια της Αττικής μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα φερτά υλικά που έπεσαν στη θάλασσα μετά τη φονική πλημμύρα στην κεντρική Εύβοια. Τα μπάζα κατέκλησαν το παραλιακό μέτωπο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων και ο δήμαρχος Ωρωπίων αιτήθηκε σήμερα το πρωί να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

12.jpg
Οι παραλίες στην Ανατολική Αττική εξαφανίστηκαν από τόνους μπαζών και λάσπης

Μέτωπο 30 χιλιομέτρων

Από την Αυλίδα έως την Αγία Μαρίνα των Αγίων Αποστόλων όπου σήμερα το πρωί βρέθηκε η σορός του 70χρονου αγνοουμένου η κατάσταση είναι δραματική. Χιλιάδες τόνοι από μπάζα, ξύλα, πλαστικά, νεκρά ζώα,πολλά ζωντανά φίδια, κοντέινερ, στίλοι της ΔΕΗ και άλλα υλικά έχουν δημιουργήσει συμπαγή μάζα πλάτους 50 μέτρων καταστρέφοντας τις παραλίες, τα λιμάνια αλλά και τις τουριστικές και εμπορικές υποδομές, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές και στα λιμάνια της περιοχής.

9.jpg
Τραγική είναι η εικόνα το λιμάνι του Χαλκουτσίου

Κινητή βόμβα για τη ναυσιπλοΐα

Οι περιοχές που έχουν πληγεί είναι η Αυλίδα, το Δήλεσι, η Αγριλέζα, τα Πηγαδάκια, το Χαλκούτσι, ο Ωρωπός, τα Νέα Παλάτια, ο Κάλαμος και οι Άγιοι Απόστολοι ενώ τα ρεύματα της θάλασσας ταξιδεύουν τόνους μπαζών και στην ευρύτερη περιοχή του νοτίου Ευβοϊκού εγκυμονώντας κινδύνους για την ακτοπλοοία καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μεγάλες ζημιές σε ταχύπλοα ή σκάφη που λειτουργούν με τουρμπινομηχανές.

10.jpg

Το πριν και το μετά…

Συγκλονιστικές είναι και οι δύο φωτογραφίες που μας έδωσε κάτοικος της περιοχής στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου με το «πριν» και το «μετά» τη θεομηνία.

00.jpg
3b.jpg

Θα χρειαστούν εβδομάδες

Το πρωί της Δευτέρας την περιοχή επισκέφθηκε ο Θανάσης Αυγερινός αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Νίκος Πέππας. Αμφότεροι ξεναγήθηκαν στις πληγείσες περιοχές από τον δήμαρχο Ωρωπίων Γιώργο Γιασημάκη ο οποίος κατέθεσε αίτηση για να τεθεί δήμος του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες αποκομιδής των μπαζών και των σκουπιδιών. Ωστόσο για να αποκατασταθούν οι ζημιές θα πρέπει να περάσουν πολλές μέρες αν οχι και εβδομάδες.

14.jpg

«Η περιοχή μας καταστράφηκε»

Ο Γιώργος Γιασημάκης μίλησε στο ethnos.gr για τη μεγάλη οικολογική και εμπορική καταστροφή της περιοχής του: «Θρηνούμε τα θύματα της θεομηνίας και προβληματιζόμαστε για την επόμενη μέρα. Η περιοχή μας καταστράφηκε. Το 2009 είχαμε παρόμοια κατάσταση αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση, ενώ και κατά το παρελθόν πάλι από θεομηνία στην Εύβοια κατακλύστηκαν οι παραλίες μας από μπάζα. Αυτό το κακό δεν έχει προηγούμενο. Εκτός του ότι καταστράφηκαν οι παραλίες και οι εμπορικές επιχειρήσεις σε μέτωπο πολλών χιλιομέτρων υπάρχει και υγειονομικός κίνδυνος. Υπάρχουν νεκρά ζώα, πρόβατα, αγελάδες, βόδια αλλά και πολλά νεκρά και ζωντανά φίδια. Είναι πρωτόγνωρες εικόνες βγαλμένες από την Αποκάλυψη. Δυστυχώς η περιοχή μας για άλλη μία φορά αντιμετωπίζει μία μεγάλη θεομηνία που μας πηγαίνει πολύ πίσω».

8.jpg
Τα μπάζα κάλυψαν παραλιακό μέτωπο 30 χιλιομέτρων στην Ανατολική Αττική

Σχετικά