ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου: Σταμάτησε το καθάρισμα στις ακτές της ΔΕ Δηλεσίου από την Αρχαιολογία

Απίστευτο περιστατικό στις ακτές της ΔΕ Δηλεσίου κατά τη διάρκεια καθαρισμού τους, όταν επενέβη η αρχαιολογική υπηρεσία για την προστασία του αρχαίου λιμανιού και μετά από καταγγελία στην αστυνομία συνελήφθησαν οι χειριστές των μηχανημάτων.

Θετικά καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια που έχοντας την απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, “ξέμπλεξε” τους ιδιώτες χειριστές που συνέχισαν πάντως την επίπονη δουλειά τους από άλλο σημείο μακριά από τις «πέτρες» του αρχαίου λιμανιού.

Οργή και αγανάκτηση από τους επαγγελματίες, πρωτίστως, και τους υπόλοιπους πολίτες της περιοχής, καθώς καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος χώρος, ουδέποτε έχει φροντιστεί από την αρχαιολογική υπηρεσία και τώρα που συντρέχουν λόγοι όχι μόνο αισθητικής αλλά και υγείας ξαφνικά νοιάστηκαν για το τι θα γίνει.

Σημειώνουμε ότι η ΔΕ Δηλεσίου επλήγη σημαντικά από τα φερτά υλικά που ξεβράστηκαν στον Ευβοϊκό συνέπεια της θεομηνίας στις απέναντι ακτές. Οι πανέμορφες παραλίες μετατράπηκαν σε βάλτο και χωματερή και η προσπάθεια της δημοτικής αρχής ήταν τεράστια ώστε να καθαρισθούν.

lamiareport.gr

Σχετικά