Μαγικό… Δελφίνι έκανε “παρέα” σε ψαράδες στη θάλασσα του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας-ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την φάλαινα που εντόπισαν ψαράδες ανοικτά της θάλασσας του Αγίου Νικολάου,(Δείτε Εδώ)την εμφάνισή του έκανε ένα χαριτωμένο δελφίνι.

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε μια παρέα ψαράδων οι οποίοι βγήκαν για πρωινό ψάρεμα με βάρκα στα ανοικτά της παραλίας Αγίου Νικολάου Δομβραίνας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο δεν ήταν μόνοι. Είχαν για παρέα ένα μεγάλο δελφίνι το οποίο εμφανίστηκε από το πουθενά και μετέτρεψε το ψάρεμα σε απολαυστικό περίπατο.

Στον Κορινθιακό Κόλπο υπάρχουν 4 είδη δελφινιών, ανάμεσα τους και το κοινό δελφίνι το οποίο είναι σπάνιο σε όλο τον πλανήτη.

 Ο συνολικός τους πληθυσμός υπολογίζεται σε περίπου 300.

 Ιστορικά κείμενα μαρτυρούν την ύπαρξη των δελφινιών από την αρχαιότητα.

Δείτε τις μαγικές εικόνες που κατέγραψαν οι ψαράδες.

Το ερευνητικό πρόγραμμα “Δελφίνια Κορινθιακού Κόλπου”

Το ερευνητικό πρόγραμμα “Δελφίνια Κορινθιακού Κόλπου” ξεκίνησε το 1995 και αποσκοπεί στην καταγραφή και μελέτη των πληθυσμών και των κοινωνιών των διαφορετικών ειδών δελφινιών, που ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

 Οι ερευνητικές αποστολές που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν καταγράψει την μεγαλύτερη συχνότητα παρατήρησης δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες και μία από τις μεγαλύτερες στην Μεσόγειο.

 Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι πολύ σύντομα έγινε αντιληπτό ότι τα δελφίνια του Κορινθιακού παρουσιάζουν 3 παγκόσμιες μοναδικότητες!

 Αυτό το γεγονός και μόνο δείχνει την πολύ μεγάλη αξία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού Κόλπου, που πρέπει να προστατευθεί πάση θυσία.

Παντελής Μπατσούλης

Σχετικά