Πέτσας: Κυρώσεις στους γονείς μαθητών που δεν φορούν μάσκα

Αν κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα, θα μιλάμε για ανευθυνότητα του γονέα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους, είπε και συμπλήρωσε πως οι όποιες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, εξαγγέλλοντας κυρώσεις και εναντίον των γονιών για τη μη χρήση μάσκας από τα παιδιά τους.

Για τα σχολεία, είπε πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την περιχαράκωση σε περίπτωση κρουσμάτων και τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Πολιτεία λαμβάνει υπόψη της ένα πλέγμα πολιτικών όταν αρχίζει μια σχολική χρονιά· αν τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών και σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται, θα βοηθήσει στο να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, στις ανακοινώσεις που έκανε για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα αρνηθούν να φορέσουν μάσκα, λέγοντας ότι «είναι υποχρεωτικό το μέτρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται…».

Σε ερώτηση για την περίπτωση απειθαρχίας των εκπαιδευτικών στα μέτρα και κυρίως στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, η υπουργός δήλωσε ότι μετά τις αναλύσεις των ειδικών για τα οφέλη από τη χρήση της μάσκας όλοι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουν και περιορίστηκε να συμπληρώσει ότι θα «υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για την τήρηση των μέτρων».  Η υπουργός επέμεινε ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι 17 μαθητές αλλά δεν απάντησε τι θα γίνει αν σε κάποιες τάξεις θα υπάρχουν πάνω από 17 μαθητές λέγοντας αόριστα ότι θα δοθούν σχετικές οδηγίες. Μάλιστα, επέμεινε ότι η χρήση μάσκας καλύπτει το πρόβλημα των μικρών αποστάσεων μεταξύ των παιδιών μέσα στις τάξεις.

Σχετικά