«Σφαγή» για την απόφαση Κονάνου να πετάξει τα ράσα

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, o π.Ανδρέας Κονάνος έκανε γνωστό πως αποσχηματίστηκε από κληρικός μετά από παραίτηση που υπέβαλε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Γνωστός για τις ομιλίες του και για το πλούσιο συγγραφικό του έργο, ο πρώην πλέον αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ιερού Ναό του Αγίου Ανδρέα της Αγίας Παρασκευής Αττικής, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, μετά από 20 σχεδόν χρόνια ιεροσύνης.
Ιδιαίτερα αγαπητός και με πλούσιο πνευματικό και συγγραφικό έργο ο ίδιος, με περισσότερους από 300.000 ακόλουθους στα κοινωνικά δίκτυα, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή να αφήσει πίσω του το ράσο και την εκκλησία.

«Σήμερα, 24/8/20, υπέβαλα στην ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την παραίτησή μου από τις τάξεις του Κλήρου, και έγινα πάλι ένας απλός πολίτης αυτού του κόσμου. Πλέον, είμαι »σκέτο», ο Ανδρέας Κονάνος».

«Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι αρκετοί και δεν θα αναλυθούν σήμερα εδώ», γράφει μεταξύ άλλων.

Ο Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ’ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή «Αθέατα Περάσματα» στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής.

Η espresso σήμερα, σχολιάζει την απόφαση Κονάνου λέγοντας ότι «γίνεται Σφαγή για τον παπά ΣΤΑΡ» ενώ αποκαλύπτει και στοιχεία παρασκηνίου…

Σχετικά