Σαράντι:”Γέμισαν μαύρη σκόνη τα μαγαζιά μας”Θύελλα διαμαρτυριών από καταστηματάρχες -Φωτογραφίες

Περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση για το θέμα από το Δήμο Θηβαίων

Η επίστρωση με μαύρη άμμο,η οποία περιέχει επικίνδυνα βαρέα μέταλλα,έγινε η αφορμή να ξεσηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών από καταστηματάρχες στο Σαράντι οι οποίοι με επιστολή τους στο permissos.gr,επιρρίπτουν ευθύνες στον Πρόεδρο της Κοινότητας Χωστίων. 

Συγκεκριμένα όπως περιγράφουν στην καταγγελία τους,οι καταστηματάρχες  η επίστρωση έγινε με την πρωτοβουλία του ιδίου του προέδρου,χωρίς να ρωτήσει κανέναν και τον καλούν να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το κακό που προκάλεσε στο Σαράντι.

 

Δείτε τι αναφέρουν στην καταγγελία τους οι καταστηματάρχες.

Με προσωπική παρουσία του νυν προέδρου Χωστίων Σεραφείμ Δέδε και ύφος επιτέλεσης έργου υψίστης σημασίας για την περιοχή (Δείτε Εδώ) με τα ανάλογα σχόλια από τον ίδιο για τον εαυτό του και το έργο του, έγινε η επίστρωση με υλικό μαύρου χρώματος στην παραλία Σαράντι.

Ωστόσο η επίστρωση προφανώς έγινε με την πρωτοβουλία του ιδίου του προέδρου ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ χωρίς να ακολουθηθούν οι δέουσες διαδικασίες όπως π.χ. να ειδοποιηθεί σχετικά ο Δήμος Θηβαίων για να δωθεί έγκριση, να συγκλιθεί τοπικό συμβούλιο για να παρθεί κοινή απόφαση, να κοινοποιηθεί η ανάλυση του υλικού και ο τόπος προέλευσης καθώς και να γνωστοποιηθεί στους κατοίκους το όνομα του δωρητή.

Ελάχιστοι κάτοικοι από την αρχή είχαν το θάρρος της γνώμης να μιλήσουν για την « περίεργη άμμο » που είχε μια ιδιάζουσα οσμή στην αρχή, προκαλεί ανεξίτηλο χρωματισμό στα πέλματα σ’ όσους δεν φορούν υποδήματα, σκεπάζει τα πάντα με μία πούδρα σαν καρβουνόσκονη απαιτώντας πολλαπλούς καθαρισμούς, δεν ξεκολλάει όταν πατηθεί βρεγμένη και όντας αδύνατον να βγει από τα σιφώνια προκαλώντας δυσλειτουργία στις αποχετεύσεις. Ακόμη και σε μάρμαρα προκάλεσε τέτοια φθορά που είναι αδύνατος ο καθαρισμός τους με κοινά μέσα.

Ωστόσο όσο οι φωνές δυνάμωναν ότι το υλικό αυτό δεν ήταν κατάλληλο και διερωτώνταν για την υγεία των παιδιών τους που έπαιζαν και καθόταν δίπλα στην «άμμο» εισπνέοντας τη σκόνη που κάλυπτε τα πάντα, δέχονταν καταιγισμό ύβρεων και αποκαλέσθηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο και μέσω μεγαφώνων με προσβλητικά κοσμητικά επίθετα γιατί θεωρούσε ότι υπονόμευαν το έργο του.

Ο πρόεδρος που δεν είχε τη στοιχειώδη σύναιση να ζητήσει ανάλυση  του υλικού που του δώθηκε τότε, παρουσιάζεται ΤΩΡΑ σαν σωτήρας και υπερήρωας που μετά από 2 μήνες θα αποσύρει την σκουριά σιδήρου χαλυβουργίας όπως αναφέρει η γνωμάτευση του Χημείου του Κράτους θεωρώντας την αντίδρασή του άμεση !!!!

Ξεχνάει τις ύβρεις, τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης ότι αυτό που έκανε ήταν απαράμιλλο των παραλιών της Σαντορίνης και Χίου κάνοντας το Σαράντι μοναδικό !!! Τα βαρέα μέταλλα που εμπεριέχονται σ’ αυτό το στρώμα δεν προκαλούν βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό ?? Μήπως με το κατάβρεγμα για να αποφευχθεί η ποσότητα σκόνης έχουν εμποτίσει σε βάθος τα βαρέα μέταλλα ;; Με τις ευλογίες ποίων επιτέλεσε αυτό το έργο και για ποιό σκοπό ;;;; Οι φήμες πολλές αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις…

Τουλάχιστον αν έχει φιλότιμο, ας ζητήσει δημόσια συγνώμη για όσα προκάλεσε και είπε όπως του έχει ήδη ζητηθεί από άτομα που έθιξε άδικα. Σαφέστατα από επαγγελματίες που έχουν επενδύσει στην περιοχή και υπέστησαν υλικές και όχι μόνο ζημιές θα δεχθεί αγωγές στο προσεχές μέλλον καθώς θα κληθεί και να κατονομάσει αν υπάρχουν και άλλοι συνυπεύθυνοι (άγνωστο προς το παρόν) σε αυτή την ιστορία που μόνο ζημιές και αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Σαραντίου  και στους παραθεριστές .

Κατόπιν μεγάλου αριθμού καταγγελιών για την ακαταλληλότητα του υλικού επήλθε η δικαίωση και αναμένεται η άμεση απόσυρση του η οποία φημολογείται να έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από τα καταστήματα στο Σαράντι

Δείτε την ανάλυση του υλικού

Σχετικά

Μία άποψη για το “Σαράντι:”Γέμισαν μαύρη σκόνη τα μαγαζιά μας”Θύελλα διαμαρτυριών από καταστηματάρχες -Φωτογραφίες”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Μηνυσεις κατα παντος υπευθυνου να κανουν οι κατοικοι στο σαραντη και να ενημερωθει και ο αξιοτιμος κυριος εισαγγελεας θηβψν.σχετικα με την αμμο.γεωργιος γεωργιου λεονταρι θηβων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα