ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ:Να απομακρυνθεί το “απόβλητο σκουριάς” από το Σαράντι

“ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Θήβα 28/8/2020

Προς : Δήμαρχο Θηβαίων  κ. Γεώργιο Αναστασίου

Κοινοποίηση :Πρόεδρο  και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Κύριε Δήμαρχε,

 μετά την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της εξέτασης του δείγματος, από το υλικό που επιστρώθηκε στην παραλία στο ΣΑΡΑΝΤΙ, καθίσταται αναγκαία η άμεση απομάκρυνσή του, γνωρίζοντας πλέον ότι πρόκειται για “απόβλητο σκουριάς” από βιομηχανία σιδήρου.

Με δεδομένο ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες κατά την επίστρωση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εν όψει της απομάκρυνσης που έχει ήδη αποφασιστεί σας εφιστούμε την προσοχή στην τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών, που ορίζει η σχετική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Βεβαίως, θεωρούμε δεδομένο ότι το θέμα, ως εξαιρετικά επείγον, πρέπει να εισαχθεί προς συζήτηση στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αφ’ ενός για ενημέρωση και αφ’ ετέρου για τον καθορισμό του τρόπου αντιμετώπισης των πιθανών οικολογικών επιπτώσεων στην περιοχή.

Για τη «Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης»

Τραμπάκουλος Ηλίας

Αλεξάνδρου Δημήτριος

Βενιζέλος Κωνσταντίνος

Κιούσης Θωμάς

Νόκα Αθηνά

Περαματζής Παναγιώτης

Χαλβατζής Σταμάτης

Σημείωση: Η παραπάνω επιστολή στάλθηκε την Παρασκευή 28.8 το πρωί στον κ. Δήμαρχο προκειμένου να  πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης  υλικού όπως προβλέπει η περιβαλλοντική  νομοθεσία μιας και ο προγραμματισμός των εργασιών αυτών αναφέρει ως πιθανή ημερομηνία απομάκρυνσης την 1η Σεπτεμβρίου.  

Σχετικά