Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας:Να αποκατασταθεί ο δρόμος και η παραλία στο Σαράντι από το επικίνδυνο υλικό

ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ.

Όπως πληροφορηθήκαμε, τον περασμένο Ιούνιο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χωστίων χρησιμοποίησε ένα χρηματικό ποσό «χορηγίας» από εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών για να αναθέσει σε ιδιώτη το στρώσιμο του  παραλιακού δρόμου στην παραλία Σαράντη με αδρανές υλικό.

Όπως αποδείχθηκε από Έκθεση Εξέτασης του Χημείου του Κράτους, αντί για αδρανές υλικό, τοποθετήθηκε … σκουριά από χαλυβουργεία !!! Το δείγμα που ελέγχθηκε στις αρχές Αυγούστου περιέχει μια σειρά από βαρέα κι επικίνδυνα μέταλλα όπως μόλυβδο και χρώμιο, χημικά στοιχεία όπως θείο και άλλα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, για πάνω από δύο μήνες ενήλικοι και παιδιά περπατούσαν και έπαιζαν πάνω σε επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Πέρα από τις κραυγαλέες ευθύνες και τα σοβαρά ερωτηματικά για ποιο λόγο το υλικό δεν απομακρύνθηκε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιεχομένου του, το περιστατικό αναδεικνύει την ανεξέλεγκτη κατάσταση γύρω από τις διάφορες «χορηγίες» και τα «ανταποδοτικά», η πλειοψηφία των οποίων δε φτάνει καν στα αρμόδια όργανα του Δήμου και δεν ελέγχεται από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Η δημοτική αρχή, αφού ζήτησε καθυστερημένα από τον Πρόεδρο της Κοινότητας να απομακρύνει το υλικό που στρώθηκε, με πρόσφατη ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι «δεν υφίσταται θέμα για τη δημόσια υγεία».

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο αποποιείται των δικών της ευθυνών για την αμέλεια να μην απομακρύνεται το επικίνδυνο υλικό τουλάχιστον επί είκοσι μέρες, αλλά προσπαθεί να «καλύψει» και τις ευθύνες όσων το τοποθέτησαν, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης ενέργειας.

Σε κάθε περίπτωση, το απλό «ξύσιμο» του δρόμου δε διασφαλίζει την πλήρη απομάκρυνση του υλικού που πατήθηκε, βράχηκε και διαχύθηκε.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας να πραγματοποιήσει ελέγχους όχι μόνο σε ικανό βάθος κάτω από το υλικό που στρώθηκε, αλλά και στην παραλία και τη θάλασσα. Στη βάση αυτή να αποκατασταθούν άμεσα και πλήρως τόσο ο δρόμος όσο και η παραλία.

Ζητάμε επίσης να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση γύρω από τα περιβόητα «ανταποδοτικά».

Σχετικά