Σύνταγμα: Συγκέντρωση από γονείς μαθητών κατά της μάσκας στα σχολεία

Οι γονείς ζητούν να αρθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης τους στα σχολεία – Οι συγκεντρώσεις γίνονται κατόπιν διαδικτυακού καλέσματος

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, από γονείς και οπαδούς που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία και είναι ενάντια στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στις εκπαιδευτικές δομές.

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας. Οι «πολέμιοι» της μάσκας με σύνθημά τους: «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα την ώρα που τα κρούσματα καθημερινά παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό.

Μια από τις διαδικτυακές αφίσες για την κινητοποίηση

maskes-syntagma-1.jpg

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με τους διαμαρτυρόμενους να υποστηρίζουν ότι θέλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το thestival.gr, μερίδα συγκεντρωμένων με μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί. Κανένας από τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους δεν φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πολύ διακριτική, ενώ οι συγκεντρωμένοι ανήλθαν σε περίπου 300 άτομα.

Στο βίντεο μιλούν μητέρες που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία:

Σχετικά