Επιδρομή λύκων σε στάνη στη Φθιώτιδα – Νεκρά 4 πρόβατα

Εικόνες που δεν είναι συνηθισμένες τόσο χαμηλά και μάλιστα πριν πιάσουν τα κρύα, αντίκρυσε το πρωί της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου κτηνοτρόφος στην Καρυά Υπάτης, στη Φθιώτιδα.

Στη στάνη που διατηρεί στην άκρη του χωριού μετά το τελευταίο σπίτι βρήκε σκοτωμένα τέσσερα πρόβατα, ενώ 2 ή 3 ακόμα φαίνονται δαγκωμένα στον λαιμό και πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν κι εκείνα.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι χτυπημένα τα ζώα μαρτυρά ότι επρόκειτο για επίθεση από λύκο, καθώς το πανέξυπνο αυτό ζώο όταν πέφτει σε κοπάδι προκαλεί πανικό και επιτίθεται στα ευαίσθητα σημεία του ζώου ώστε να τα εξουδετερώσει αμέσως και να φύγει επίσης πολύ γρήγορα πριν φτάσει άνθρωπος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κτηνοτρόφου στο LamiaReport, κάτοικος του χωριού είχε πει στους συγχωριανούς του ότι είδε λύκαινα με 2-3 μικρά λυκόπουλα να τριγυρίζουν περιμετρικά του χωριού, όλοι όμως υποστήριξαν ότι θα είδε λάθος, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό το ζώο θα πλησίαζε τόσο κοντά στους ανθρώπους και μάλιστα μέσα στον κάμπο του Σπερχειού τέτοια εποχή.

«Βρήκα τα πρόβατα σκοτωμένα σε διάφορα σημεία του χώρου, ενώ τα υπόλοιπα ήταν μουδιασμένα σε μία γωνία. Συνήθως, όταν πλησίαζα για να τα ταΐσω, άκουγα τα βελάσματα μόλις πλησίαζα το φράχτη. Αυτή τη φορά δεν ακουγόταν τίποτα και αμέσως υποψιάστηκα ότι κάτι είχε συμβεί και έτσι βρέθηκα μπροστά σε αυτή την εικόνα με σκοτωμένα και χτυπημένα πρόβατα που δείχνει ότι είναι δουλειά λύκου» λέει στο LamiaReport ο κτηνοτρόφος, που δεν πίστευε ποτέ ότι στον κάμπο και τόσο κοντά στα σπίτια θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Δείτε σκληρές εικόνες από όσα αφήνει πίσω της μια επίθεση λύκου σε κοπάδι:

Σχετικά