Mουλκιώτης:Κοινωνική Πολιτική «α λά» Νέα Δημοκρατία

Κοινωνική Πολιτική «α λά» Νέα Δημοκρατία: 

Αντί άμεσης λύσης για ένταξη όλων των παιδιών στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, η Κυβέρνηση ανακοινώνει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των δομών

​Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτηγια τον αποκλεισμό 65.000 παιδιών από τις δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.  

Ο βουλευτής τόνισε ότι φέτος, παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής οικογένειας με παιδιά, με ίδιο προϋπολογισμό, σχεδόν οι μισές αιτήσεις για φιλοξενία παιδιών σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ έχουν απορριφθεί. 

Επεσήμανε δε ότι τα δημοτικά ΚΔΑΠ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, αφού παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας, ενισχυτικής διδασκαλίας σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε συνοικίες άνεργων, εργαζόμενων χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλές απολαβές. 

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από την αρμόδια υπουργό να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών, βρεφικών σταθμών και ΚΔΑΠ. Επίσης ρώτησε εάν υπάρχει πρόθεση αναζήτησης επιπλέον πόρων, αποκλειστικά και μόνο για τις δημοτικές δομές, όπως για παράδειγμα μέσω χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία εξασφαλιζόταν μέχρι τη σχολική χρονιά 2014-2015. 

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιώργου Μουλκιώτη, παραδέχθηκε έμμεσα το κενό που έχει δημιουργηθεί, αλλά τόνισε ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής οικογένειας με παιδιά αφορούσε μόνο τις πρωινές μονάδες φιλοξενίας των βρεφών και των νηπίων και όχι τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Τέλος, ανακοίνωσε την επικείμενη κατάθεση προς διαβούλευση νομοσχεδίου με το οποίο επιχειρεί αλλαγές στη λειτουργία των ΚΔΑΠ.

Για να παρακολουθήσετε απόσπασμα από την συζήτηση, πατήστε εδώ.

Σχετικά