Μαίνεται η φωτιά στην Κερατέα – Εκκενώνονται οι οικισμοί – Καίγονται σπίτια, πνίγεται στους καπνούς η περιοχή

Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα δίνουν οι πυροσβέστες – Δύο μηνύματα από το 112 προς τους κατοίκους – Εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Σαρωνικού

Ανεξέλεγκτη μαίνεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Κερατέα. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν πέσει το φως του ηλίου οπότε και θα σταματήσουν επιχειρούν τα εναέρια Μέσα.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον Δήμο Σαρωνικού, εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους και πριν από λίγη ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε και νέο προειδοποιητικό μήνυμα σε όσου βρίσκονται στην περιοχή μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 προκειμένου να εκκενωθεί «τώρα» η Ανάβυσσος.

DSC_6831-01
DSC_6836-01

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι νωρίτερα ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου κήρυξε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται το Κέντρο Υγείας Καλυβίων και σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Δήμου, τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας είναι ανοιχτά για όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.

ektaktianagki12

Τις μεσημεριανές ώρες οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού «Ολυμπος» εκεί όπου μέχρι και τώρα καίγονται σπίτια ενώ νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τον οικισμό Φέριζα και παράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή.


Δύο έκτακτα μηνύματα από το 112



Δύο προειδοποιητικά μηνύματα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 έστειλε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Το τελευταίο έλαβαν στα κινητά τους οι πολίτες στις 16:45 ώστε να εκκενωθεί η Ανάβυσσος.

Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου.


112neo

Νωρίτερα στις 14:30 η ειδοποίηση έλεγε να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.




Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις


Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και για την κατάσβεση επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 35 οχήματα, επτα ομάδες πεζοπόρου τμήματος, πέντε αεροσκάφη και οχτώ ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Σχετικά