Προβληματισμός του Δημάρχου Aλιάρτου Θεσπιέων για τον Αγιασμό στα Σχολεία-ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ!!!

Τον έντονο προβληματισμό του για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί ο  αγιασμός στα σχολεία, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτης, με ανάρτησή του στο facebook

 Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου:

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ!!!

Αλήθεια δεν έχω καταλάβει τι εξυπηρετεί αυτός ο τρόπος που έχει επιλεγεί για να γίνει, σε λίγες μέρες, ο αγιασμός στα σχολεία.

Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών έξω στην αυλή και οι υπόλοιποι στις τάξεις ,ενώ ο Ιερέας θα περιφέρεται!!! Γιατί;;;;

Για αποφυγή συνωστισμού;; υπάρχει τρόπος και μέτρα που μπορούν να ληφθούν στις αυλές. Το ξέρουμε όλοι αυτό.

Ως εκπαιδευτικός μιλώντας,θα έλεγα πως, συμβολικά, αν υπάρχει μια πολύ σημαντική μέρα στο σχολικό έτος είναι η πρώτη των μαθητών στο Σχολείο. Η μέρα του Αγιασμού.

Είναι η μέρα που όλοι επιστρέφουν με την εμπειρία του καλοκαιριού, αλλά και τις αναμνήσεις του περασμένου σχολικού έτους.

Είναι όλα τα παιδιά πιο μεγάλα και σαφώς πιο ώριμα και έχουν ανάγκη να το δείξουν, αλλά είναι και τα πρωτάκια έξω από τα νερά τους . Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς.

Αυτή τη μέρα, οριοθετούνται άτυπα στο μυαλό του καθενός, οι περισσότεροι κανόνες του χώρου. Είναι η μέρα που αρχίζει επίσημα ο αγώνας και η που ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

Φέτος ειδικά όλοι έχουμε ανάγκη να αισθανθούμε την ΥΠΑΡΞΗ της κοινότητας και της ΚΟΙΝΗΣ προσπάθειάς.

Αυτά , όσο κι αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, ξεκινούν με τον Αγιασμό που, πέρα από τη λατρευτική του σημασία η οποία δεν είναι της παρούσης, ως διαδικασία σηματοδοτεί τη συγκέντρωση όλης της Σχολικής Κοινότητας η οποία στοχεύει σύσσωμη στην επιτυχία του αγώνα.

Κάτι σαν συντεταγμένη εκστρατεία δηλαδή.

Αυτό το λέω γιατί έτσι ακριβώς το εχω ζήσει για πολλά χρόνια και δε μπορώ να το φανταστώ κάπως αλλιώς.

Ακόμα και οι ευχές που θα δοθούν, το μήνυμα της υπουργού, οι πρώτες ανακοινώσεις του διευθυντή, το περίγραμμα της λειτουργίας δηλαδή ,για τη χρονιά που ακολουθεί,σε πόσες δόσεις θα μοιραστούν για να τα πληροφορηθούν όλοι;;

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!

ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΙΓΟ;;;

Σχετικά